Vlada razrješava Odbor direktora Budvanske rivijere

Na čelu Odbora direktora je Mijomir Pejović, doskorašnji lider budvanskih Demokrata, dok je izvršni direktor Jovan Gregović lider budvanskog odbora Demokratske narodne partije

12888 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Aktuelni Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” biće razriješen , te izabran novi.

To je stav Vlade koja je juče usvojila informaciju o potrebi podnošenja zahtjeva za sazivanje vanredne Skupštine akcionara HG “ Budvanska rivijera”.

Predloženo je, kako piše u informaciji u koju su "Vijesti” imale uvid, da se na dnevnom redu nađu odluke o razrješenju aktuelnog i imenovanju novog Odbora direktora.

“Članom 149 Zakona o privrednim društvima predviđeno je da se vanredna Skupština akcionara saziva ako akcionari koji posjeduju najmanje 5% glasačkih prava dostave pisani zahtjev za održavanje Skupštine. Kako je Vlada Crne Gore vlasnik 41,6353% akcijskog kapitala Hotelske grupe ,,Budvanska rivijera" AD Budva, Vlada ima pravo da dostavi pisani zahtjev za održavanje vanredne Skupštine akcionara“, piše u obrazloženju.

Na čelu Odbora direktora je Mijomir Pejović, doskorašnji lider budvanskih Demokrata, dok je izvršni direktor Jovan Gregović lider budvanskog odbora Demokratske narodne partije.

lstovremeno, kako je pojašnjeno, članom 171 Zakona o privrednim drustvima propisano je da Odluku o razrješenju člana odbora direktora, Skupština društva može donijeti u bilo koje vrijeme, bez navođenja posebnog razloga za razrješenje.

“S tim u vezi, potrebno je da Vlada zaduži resorno Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma da Odboru direktora Hotelske grupe ,,Budvanska rivijera" AD Budva uputi Zahtjev za sazivanje vanredne Skupštine akcionara Hotelske grupe .,Budvanska rivijera" AD Budva, sa dvije tačke dnevnog reda: Odluka o razrješenju Odbora direktora HG Budvanska Rivijera AD Budva i Odluka o imenovanju Odbora direktora HG Budvanska Rivijera AD Budva”, navodi se u odluci Vlade.

Bonus video: