Daboviću istekao mandat, Kovačević predsjedava Senatom DRI do izbora novog predsjednika

Zakon o Državnoj revizorskoj instituciji, kako je pojašnjeno, propisuje da u slučaju odsutnosti ili spriječenosti predsjednika Senata zamjenjuje najstariji član Senata

12225 pregleda 6 komentar(a)
Dabović, Foto: Luka Zeković
Dabović, Foto: Luka Zeković

Predsjedniku Senata Državne revizorske institucije (DRI), Milanu Daboviću 30. jula ističe devetogodišnji mandat na toj funkciji.

Kako je saopšteno iz DRI, Dabović nakon isteka mandata preuzima dužnost člana Senata Državne revizorske institucije shodno Zakonu o DRI.

Senator Državne revizorske institucije Nikola N. Kovačević će predsjedavati Senatom i predstavljati Instituciju do izbora novog predsjednika Senata DRI od strane Skupštine Crne Gore.

Zakon o Državnoj revizorskoj instituciji, kako je pojašnjeno, propisuje da u slučaju odsutnosti ili spriječenosti predsjednika Senata zamjenjuje najstariji član Senata.

"Predsjedniku Senata Državne revizorske institucije Crne Gore je bila velika čast obavljati dužnost i predstavljati Instituciju i svoju državu Crnu Goru u okviru zajednice Međunarodne organizacije vrhovnih revizorskih institucija (INTOSAI) i Evropske organizacije vrhovnih revizorskih institucija (EUROSAI). Predsjednik Senata se zahvaljuje na izuzetnoj saradnji i podršci u pravcu jačanja revizije javnog sektora u Crnoj Gori. Senat i Državna revizorska institucija Crne Gore će ostati posvećena promovisanju ključnih vrijednosti i nastaviće postizati zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni", zaključuje se u saopštenju DRI.

Povezani članci

15. Jul 2022.

Dabovićevog nasljednika ni na vidiku

Bonus video: