Spajić: Svaku platu sam donirao, a novac za službena putovanja za cijeli kabinet ministarstva stvarno nisam mogao

"Ohrabrujem NVO sektor u svom djelovanju, i nadam se konkretnoj pomoći našoj zemlji u borbi protiv korupcije na koju se žmurilo 30 godina"

21642 pregleda 117 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić tražio je od Centra za građansko obrazovanje (CGO) da kao i u njegovom slučaju objavi uporedne podatke za njegove prethodnike.

CGO je danas, između ostalog, saopštio da je Spajić, za 16 mjeseci mandata potrošio sa službene kartice 27.173,78 eura za reprezentaciju i smještaj.

"Svaku sam platu donirao, a novac za službena putovanja za cijeli kabinet Ministarstva (koja su zaslužna za hedžing zahvaljujući kojem je država profitirala 120 mil eura) stvarno nisam mogao. Dajte građanima uporedne podatke mojih prethodnika", nave je Spajić.

On je uz reagovanje dostavio i podatke, po kojima je, kako navodi, CGO u 2020. godini imao 513.454 eura, a 2021. godine 1.070.494 eura.

"Da li budžet od milion eura godišnje nekima služi da se svakodnevno bave Evropom sad, a od javnih podataka i stavkama predviđenih budžetom prave senzacionalizam? Ohrabrujem NVO sektor u svom djelovanju, i nadam se konkretnoj pomoći našoj zemlji u borbi protiv korupcije na koju se žmurilo 30 godina", zaključio je Spajić.

Bonus video: