Hajdinaga: Gostiju tri puta više nego prijavljenih

Sezona u Ulcinju po brojkama loša, gužve pričaju drugu priču

7107 pregleda 6 komentar(a)
Ulcinj noću, Foto: Privatna arhiva
Ulcinj noću, Foto: Privatna arhiva

U Ulcinju trenutno odmara nešto više od 38 hiljada turista, 12 odsto manje nego lani u istom periodu.

To su zvanični podaci lokalne Turističke organizacije, iako gužve u saobraćaju na plažama i posebno noću na Pristanu upućuju na zaključak da je gostiju nekoliko puta više.

To je priznao i direktor TO Gzim Hajdinaga, ocijenivši da svi parametri govore da je sezona dobra i da u gradu boravi makar tri puta više gostiju od prijavljenih.

”Opet imamo problem sa prijavama gostiju. Zato apelujem na stanodavce da ispune svoje obaveze i prijave svoje goste”, kazao je Hajdinaga.

Hajdinaga
Hajdinagafoto: Privatna arhiva

Ukoliko turista, koji napušta našu zemlju, na granici kaže ime i prezime svog stanodavca kod koga je ljetovao i pokaže račun ili neki drugi dokaz, a nema ga u sistemu prijavljenih, kazna onima koji su mu izdali smještaj, može iznositi i do 150 eura. Sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije, kazao je da je intencija da se kazne stanodavci a ne turisti.

”Kazne za turiste su rijetke, zasluže ih samo oni koji neće da se sjete imena stanodavca ili apartmana u kome su boravili i nemaju dokaz da su negdje bili”, kazao je on.

I Hajdinaga je kazao da se protivi kažnjavanju turista.

”Sve je do domaćina, zato prijave eliminišu bilo kakave probleme na granici”, kazao je Hajdinaga.

Prema podacima TO, u ukupnoj strukturi gostiju, dominiraju stranci kojih je prema evidenciji više od 37,5 hiljada. Najviše turista odmara u privatnom smještaju, njih 30,6 hiljada, što je blizu 13 odsto manje nego prošle godine.

U hotelima na ulcinjskoj rivijeri boravi 6.550 gostiju, što je za 10 odsto manje nego lani.

Bonus video: