Koji su benefiti ulaganja u investicione nekretnine u krizna vremena?

Otkrijte najsigurniji vid investiranja

15421 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Porto Budva
Foto: Porto Budva

Ulaganje u nekretnine jedan je od najčešćih oblika ulaganja za koji se odlučuje veliki broj ljudi. Nekretnine se već tradicionalno smatraju dugoročno isplativom investicijom u koju je pametno ulagati, a izrazito je popularan kada je riječ o primorju.

Budući da je ponuda nekretnina na tržištu relativno ograničena, one će uvijek imati vrijednost. Jednostavna ekonomska zakonitost ponude i tražnje nalaže da će dobra, odnosno usluge za kojima postoji velika potražnja uvijek vrijedjeti, a ako se potražnja poveća više od ponude, cijena će ići prema gore.

Ukoliko se radi o nekretnini na turistički atraktivnom području, iznajmljivanje turistima može biti značajan izvor prihoda investitoru tokom cijele godine.

Osim financijskih prednosti ulaganja u nekretnine, značajna je prednost to što je nekretnina tip imovine koji se može svakodnevno koristiti, čime ona pruža dodatnu nefinansijsku vrijednost ulagaču.

Lokacija je najbitniji faktor kod određivanja cijene nekretnine. Identične kuće u dva različita mjesta mogu imati značno drugačiju cijenu, čak i unutar granica iste države.

Crnogorsko tržište nekretnina sve više napreduje, čemu nesumnjivo doprinosi rast privrede u zemlji i u regionu Jugoistočne Evrope.

Naime, na tlu Crne Gore, primarno Budve, luksuz je postao sinonim za novosagrađene objekte. Nova naselja, novi kompleksi koji niču, karakterišu elitne građevine koje pružaju uživanje u svakom pogledu, a za sve one koji su raspoloženi za ulaganje u nekretnine, u ovom momentu to predstavlja idealnu investiciju.

Objekti visokih kvalifikacija su sada broj jedan na tržištu nekretnina u Crnoj Gori što ovu balkansku državu izdvaja u poređenju sa ostalim državama regiona.

Takođe, ono što crnogorsko tržište nekretnina čini posebnim je činjenica da je Crna Gora bezbjedna i sigurna država za investicije,sa povoljnom poreskoj klimom,evropskim zakonodavstvom i izlazom na more, pa pored bezbednosti investicija i luksuza koji je sada na cijeni u državi, zajedno sa visoko kvalitetnim nekretninama na premium lokacijama, ujedno i najveća prednost investiranja u luksuzni turizam na tlu Crne Gore.

Šoping centri - novi investicioni plan

Poslednjih godina u Crnoj Gori, prisutna je potreba za većim ulaganjima u jednu vrstu objekata, a to su šoping centri.

Prvi pravi šoping mol u Crnoj Gori, izgrađen prema internacionalnim standardima, otvoren je u Podgorici 2008. godine i od otvaranja posetilo ga je na desetine miliona posetilaca, pa se može reći da je postao svojevrsna turistička destinacija i centar dešavanja.

Budva, kao najveći turistički centar Crne Gore je ogroman potencijal kada su u pitanju šoping centri.

S tim u vezi, jedan takav, budući grandiozni šoping centar nalaziće se u Porto Budva Kompleksu, na ekskluzivnoj lokaciji, u samom centru grada - na prvoj liniji do mora.

Zašto je Porto Budva drugačiji?

Porto Budva predstavlja kompleks hotelskog tipa, koji se prostire na površini od 45.000 m2, u okviru koga će se i nalaziti Porto Budva luksuzni shoping centar.

Sam projekat predstavlja krunu budvanskog tržišta nekretnina i dugogdišnjeg rada u ovoj oblasti, koji odlikuju najveći svjetski standardi u uređenju jedinica, što čini spoj pametne tehnologije i ekološki prihvatljivog luksuza, kojim se Porto Budva kompleks razlikuje od ostalih sličnih objekata na primorju.

Porto Budva shoping centar će biti jedinstven na ovim prostorima, površine 8000m2, prostiraće se na dva sprata.

Ističemo kao veliki benefit i što će navedeni centar predstavljati lobi hotela Porto Budva, koji ima 5 zvezdica, gdje će svakodnevno cirkulisati svi gosti i posjetioci kompleksa.

Napominjemo, da će ovim dijelom Porto Budva kompleksa svi posetioci centra i gosti hotela prolaziti više puta dnevno da bi došli do svojih apartmana.

S tim u vezi, velika fluktacija ljudi, kako u samom objektu tako i van njega, s obzirom na poziciju predmetnog šoping mola (uz pešačku zonu, na samoj obali), garantuju veliku posećenost.

Samim tim možemo reći i siguran promet onih subjekata koji svoje radnje budu imali u ovom eksluzivnom objektu.

Vlasnici nekretnina u navedenom luksuznom kompleksu na raspolaganju imaju brojne usluge i pogodnosti.

Naime, ukazujemo da investiciona kompanija Alart Centar Budva svojim klijentima pronalazi zakupce njihovih poslovnih prostora, zatim obezbjeđuje im da uživaju u pasivnom prihodu od rente, pravi finansijske izvještaje, održava i upravlja istima.

Tržni centar je kompletno dizajniran na nivou premium klase, sa svim pratećim sadržajima i mogućnostima prilagođavanja prostora, kao i dizajna prema potrebama samih klijenata.

Poslovni prostori imaju sopstvene nezavisne ulaze sa glavne Mediteranske ulice, iz trznog centra i sa Šetališta.

Ističemo, svi lokali mogu da rade nezavisno od ostatka tržnog centra prema namjeni.

U Porto Budva kompleksu trenutno ima samo 15 slobodnih stanova i 20 slobodnih poslovnih prostora na raspolaganju za prodaju.

Da biste obezbijedili svoju nekretninu na moru zakažite razgovor sa direktorkom prodaje Porto Budva apartmana i poslovnih prostora, Anom Golubović Ramaj na broj telefona: +38268132995.

Isticemo da nekretninu na moru kupujete isključivo od investitora, što znači da nema rizika od prevare niti provizije preprodavaca.