Radnici Željezare i dalje dežuraju u krugu fabrike, čekaju dogovor Davidovića i turske kompanije

Davidović se danas u Podgorici sastao sa predstavnicima turske firme, ali ni novinarima ni radnicima nije saopštio detalje

11594 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Dijana Savović
Foto: Dijana Savović

Dogovor o preuzimanju Željezare Tosčelik od strane nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića još nije postignut.

Davidović se danas u Podgorici sastao sa predstavnicima turske firme, ali ni novinarima ni radnicima nije saopštio detalje.

Predstavnicima radnika kazao je samo da se nada da će pregovori o preuzimanju fabrike biti okončani pozitivno i na obostranu korist, kao i da će biti završeni u narednih nekoliko dana.

Željezara
foto: Dijana Savović

Radnici i dalje dežuraju u krugu fabrike, a njihov predstavnik Ivan Vujović kazao je da će čekati do početka naredne nedjelje i da su spremni da se odmah vrate u pogone.

Vujović je kazao da im je Davidović rekao ako već čekau dva mjeseca da sačekaju još dva, tri dana

"Mi vjerujemo da će on to završiti i da ćemo se vratiti da radimo. Naglašavamo da smo u subotu u Vladi imali razgovor, gdje su gospodinu Davidoviću obećane one stvari koje je tražio za pokretanje proizvodnje u Željezari i iskreno se nadamo da će Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem održati svoju riječ, jer vidimo da se mnogo teže stvari u Crnoj Gori počinju rješavati, pa se nadamo i rješenju za našu fabriku. Čekaćemo do početka naredne nedjelje, do ponedeljka,utorka, da ipak i mi budemo malo parlamentarni i dozvolimo ljudima koji to rade da završe posao. Dakle, naredne nedjelje se nadamo da će napokon biti rješenje", rekao je Vujović.

Bonus video: