Hatib: Saudijska kompanija dodaće treći red letjenja i proširiti liniju i na aerodrom Tivat

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je premijer Dritan Abazović razgovarao sa ministrom turizma Saudijske Arabije i predsjedavajućim Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Bin Akil el Hatibom

2612 pregleda 2 komentar(a)
Detalj tokom razgovora, Foto: Vlada Crne Gore
Detalj tokom razgovora, Foto: Vlada Crne Gore

Zbog velikog interesovanja saudijska avio kompanija dodaće treći red letjenja i proširiti liniju i na aerodrom Tivat, saopštio je ministar turizma Saudijske Arabije i predsjedavajući Saudijskog fonda za razvoj Ahmed Bin Akil el Hatib.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je premijer Dritan Abazović razgovarao juče sa Hatibom.

"Saudijski ministar Hatib je istakao da su izuzetno pozitivne reakcije na uspostavljanje direktne avio konekcije i da će zbog velikog interesovanja saudijska avio kompanija dodati treći red letjenja i proširiti liniju i na aerodrom Tivat", navodi se u saopštenju Vlade.

Iz Vlade su poručili da je Hatib uputio poziv Abazoviću da Crna Gora uzme učešće na najvećoj investicionoj konferenciji u Rijadu, za šta su se saglasili da je odlična prilika za promociju naše države u Saudijskoj Arabiji i tom dijelu Azije.

"Tokom razgovora saudijski ministar izrazio spremnost njegove države da ulaže u projekte za poboljšanje crnogorskog školstva i zdravstva", kazali su iz Vlade.

Abazović je naglasio da je početak direktnih letova između Rijada i Podgorice pokazatelj dobre saradnje između dvije države.

"Premijer je predložio da predstavnici saudijskog Fonda za razvoj posjete Crnu Goru, izrazivši uvjerenje da je naša država sa izvanrednom klimom, prirodnim bogatstvima i prijateljski nastrojenim građanima stvorena za investiranje u turizam i infrastrukturu", rekli su iz Vlade.

U saopštenju piše i da je Abazović izrazio nadu da će u narednom periodu i saudijski prestolonasljednik posjetiti Crnu Goru.

"Razgovarajući o brojnim razvojnim projektima, saglasili se da Crna Gora i Saudijska Arabija imaju veliki prostor za napredak odnosa koje mogu dodatno produbiti odnose dvije države, razgovarajući i o mogućnostima otvaranja crnogorske ambasade u Rijadu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: