Đukanović još dužan za porez, a pohvalio se da je uredno sve platio

Iz Uprave lokalnih javnih prihoda "Vijestima" je potvrđeno da poreski dug kompanije "Global Montenegro" čiji je Đukanović vlasnik još nije naplaćen, jer još nije okončan postupak u Upravi za katastar i državnu imovinu Crne Gore

21387 pregleda 50 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Opština Budva, odnosno njena Uprava lokalnih javnih prihoda i dalje vodi postupak kako bi od kompanije predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića naplatila poreski dug na ime poreza na nepokretnost za zemljišni kompleks.

Đukanović je u nedavnom intervjuu za Televiziju N1 rekao da su sve njegove firme uredno platile poreze.

Nedavno je iz Uprave "Vijestima" potvrđeno da poreski dug kompanije "Global Montenegro" čiji je Đukanović vlasnik još nije naplaćen, jer još nije okončan postupak u Upravi za katastar i državnu imovinu Crne Gore.

Naime, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja prihvatilo je žalbu Uprave i poništilo rješenje budvanskog katastra, koje je odbilo da upiše hipoteku na zemlju kompanije "Global Montenegro".

Resorno ministarstvo poništilo je rješenje budvanskog katastra i vratilo im zahtjev na ponovni postupak.

Uprava lokalnih javnih prihoda istrajna je da i pored toga što je "Global Montenegro" ostao bez zemlje, naplati poresku obavezu.

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva podnijela je žalbu budvanskom katastru jer nije upisao hipoteku, prije nego što je dozvolila da se zemlja prevede na drugu kompaniju.

Bonus video: