Air Montenegro: Saobraćaj normalizovan, treći avion ponovo operativan

Zbog tehničke neispravnosti aviona iznajmljenog od hrvatske kompanije Trade Air, prethodna četiri dana došlo je do promjena u planu saobraćaja, kao i kašnjenja pojedinih letova

16037 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državna avio-kompanija Air Montenegro saopštila je da je avion Airbus A320 ponovo operativan i da će saobraćaj od danas biti normalizovan.

Zbog tehničke neispravnosti aviona iznajmljenog od hrvatske kompanije Trade Air, prethodna četiri dana došlo je do promjena u planu saobraćaja, kao i kašnjenja pojedinih letova.

"Air Montenegro je sve svoje raspoložive kapacitete usmjerio na organizovanje i realizaciju saobraćaja, sa ciljem da putnici dođu do željene destinacije u najpribližnije vrijeme planiranom, poštujući prije svega bezbjednost i sigurnost putnika. Brza reakcija tima nacionalne avio-kompanije je za određen broj letova našla i alternativna rješenja u vidu prevoza do drugog aerodoroma ili prevoz drugom avio-kompaniom, dok je značajan broj letova organizovan po planu i bez kašnjenja", saopšteno je iz kompanije.

Ističu da su ovakve i slične situacije uobičajene u avijaciji i podsjećaju da je, naročito tokom ove godine, veliki broj avio-kompanija otkazao na hiljade letova širom Evrope.

"Air Montenegro je ipak učinio sve da se letovi realizuju, imajući u vidu da svako pomjeranje leta može uticati na planove putnika, u čemu je imao i veliku podršku partnera i operativnih službi. Zahvaljujemo se svim putnicima na razumijevanju i kooperativnosti, a kroz kontinuirane aktivnosti u narednom periodu ćemo nastojati da dodatno unaprijedimo sistem podrške", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: