Počeli razgovori o mogućem pokretanju linije Podgorica - Peruđa

Pokretač ove inicijative koja bi trebalo da pospješi, prije svega, povezivanje srednjeg dijela Italije sa Crnom Gorom, jeste Udruženje Italija - Crna Gora „Ređina Elena“ sa sjedištem u Peruđi
101 pregleda 1 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva "Vijesti"
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.04.2018. 14:48h

Uprave Aerodroma Crne Gore, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Montenegro erlajnsa počeli su ove sedmice u Podgorici razgovore sa čelnicima aerodroma Umbrija u Italiji o mogućem pokretanju avio linije Podgorica - Peruđa.

Pokretač ove inicijative koja bi trebalo da pospješi, prije svega, povezivanje srednjeg dijela Italije sa Crnom Gorom, jeste Udruženje Italija - Crna Gora „Ređina Elena“ sa sjedištem u Peruđi, na čijem je čelu Danijela Đurđević, Baranka koja godinama živi i radi u Umbriji, a koja je takođe bila na prvom sastanku u Podgorici.

Ona je za „Vijesti“ kazala da je direktor Aerodroma Umbrija Umberto Salimeno prenio da je nedavno već razgovarao sa turoperatorima ovog dijela Italije, koji spada u najrazvijenije na Apeninima, te da na tamošnjem turističkom emitivnom tržištu vlada veliko interesovanje za Crnu Goru.

"Vrlo brzo u Peruđi slijedi konfrencija privrednika iz Privredne komore Crne Gore, Privredne komore Umbrije i turoperatera, gdje će se razmotriti svi potencijali i benefiti ove linije, a očekujemo i promotivni let iz Podgorice za Peruđu. Ističem veliku zahvalnosti Ivanu Kusovcu, pomočniku direktora Aerodroma Crne Gore, kojem smo prošlog ljeta prvi put predstavili ovu inicijativu sa italijanske strane i koji ju je od starta podržao", rekla je Đurđević prije povratka u Italiju.

Bonus video: