Najveći poreski dužnici: Montenegro airlines, Rudnik, Ave Maria, Vektra...

Pet kompanija iz grupe Dragana Brkovića za porez duguje 17 miliona eura
394 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.10.2017. 16:04h

Najveći poreski dužnici na kraju septembra su Montenegro erlajns, Rudnik uglja, Ave Maria Koljčević, grupacija Vektra i Plantaže.

Montenegro erlajns duguje za poreze i doprinose svojim radnicima 16 miliona eura i njen dug nije reprogramiran jer je ta kompanija ranije koristila državnu pomoć.

Rudnik uglja je dužan 9,5 miliona eura i njegov dug je dio reprograma, odnosno platiće ga u narednih pet godina.

Ave Marija Kolčević dužna je devet miliona eura, koji nisu reprogramirani, već je u toj kompaniji Pjetra Koljčevića, koja se sada vodi na Miloša Živaljevića, pokrenut stečajni postupak.

Pet kompanija iz grupacije Vektra, biznismena Dragana Brkovića, duguju državi ukupno 17 miliona eura i sa njima je potpisan ugovor o reprogramu. Taj dug se odnosi na Vektru Jakić - osam miliona, Vektru Montenegro 5,2 miliona, Vektra Boku tri miliona, Vektru Nord 452 hiljade i Vektru Optel sa 190 hiljada eura duga.

Plantaže ukupno duguju 4,1 milion eura i sa njima je dogovoren reprogram.

Veliki dužnici sa kojima nije sklopljen reprogram su Željeznički prevoz 3,3 miliona, Famili shop Bar čiji je vlasnik Branka Otašević 2,3 miliona eura, Vuk petrol, koji se vodi na Mariju Vukšić, 2,3 miliona, Održavanje željezničkih sredstava 1,6 miliona, Montenegro rojal menadžment, čiji su vlasnici Valeri Ramazanov i Vladimir Đukić, duguje 1,3 miliona...

Veliki dužnici sa kojima je zaključen reprogram su Mercur sistem, vlasnika Mladena Mrvaljevića, 3,2 miliona eura, Tehnoput, u vlasništvu Saše Aćimića, duguje 3,3 miliona, a Old town invest, porodice biznismena Branislava Brana Mićunovića, duguje državi 2,6 miliona eura.

Fab live, Jovana i Vida Popovića, duguje 2,4 miliona, Galenika Crna Gora, čiji su vlasnici država Crna Gora i Galenika Beograd, 2,1 milion, Inpek, Radivoja Bakića, 1,5 miliona eura...

Među firmama sa manjim dugom sa kojima je zaključen reprogram su i Daily Press, izdavač ND “Vijesti”, sa dugom od 268 hiljada i TV Vijesti sa 178 hiljada eura.

Bonus video: