Za uređenje prostora u Mojkovcu 12 miliona eura

Većinu novca Opština Mojkovac opredijelila za izgradnju i rekonstrukciju objekata lokalne infrastrukture

6444 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Mojkovca, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Mojkovca, Foto: Dragana Šćepanović

Za realizaciju ovogodišnjeg Programa uređenja prostora u Mojkovcu biće potrebno više od 12 miliona eura.

Većina tog novca, skoro 11 miliona eura, opredijeljena je za izgradnju i rekonstrukciju objekata lokalne infrastrukture. Nešto više od pola milona eura namijenjeno je za izradu tehničke dokumentacije, oko 77.000 za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a 329.000 za izgradnju i rekonstrukciju građevinskih objekata. Programom je planirano i da se za održavanje postojeće infrastrukture opredijeli 216.000 eura.

U okviru projekata za izgradnju i rekonstrukciju lokalne infrastrukture planirano je ulaganje od skoro 2,5 miliona eura u budući ski centar. Oko 2,1 milon eura predviđeno je za sanaciju deponije u Podbišću.

Planirana je sanacija gradskih saobraćajnica i asfaltiranje lokalnih puteva u dužini 6,5 kilometara, sanacija klizišta u Gojakovićima, rekonstrukcija puta Mojkovac - Kolašin i Lepenac - Ribarevine, te regulacija i obaloutvrda rijeke Tare.

Pomoć za seoske vodovode i planinske vodopoje - Vodovod Tutići, rekonstrukcija vodozahvata Slatina, vodovod Rudnica, vodomjeri Podbišće, Vodovod Štitarica, takođe su među prioritetima lokalne vlasti.

Izrada tehničke dokumentacije odnosi se na uređenje gradskog trga, vodovod Cmiljača - Žarski, za potrebe objekta bazne stanice, regulaciju dijela korita rijeke Tare... Planirano je da se radi i revizija glavnog projekta ZIKS-a za sjevernu regiju i za rekonstrukciju lokalnog puta Mojkovac - Slatina, kao i projektna dokumentacija sanacija klizišta na tom putu, te izrada idejnog rješenja pijace... Skoro 10 milona eura obezbijediće Uprava javnih radova i Uprava za saobraćaj. Kroz IFAD u Opštini računaju na 450.000 eura, a od donacija Evropske banke 300.000.

Bonus video: