"jednom KOLEGI ZAPRIJETILI OTKAZOM"

Vujović: Toščelik nastavlja pritiske na radnike, država da što prije riješi situaciju

"Pozivamo i apelujemo na državu da ovu situaciju što prije riješe, jer ovo stanje kakvo je sad je neodrživo. I još jednom ponavljamo - turski Toščelik je izgubio povjerenje radnika i mi ga ne smatramo vlasnikom ove fabrike

13469 pregleda 36 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Svetlana Mandić
Ivan Vujović, Foto: Svetlana Mandić

Turski Toščelik nastavlja pritiske na radnike, kazao je predstavnik radnika Željezare, Ivan Vujović, i apelovao na državu da što prije riješi situaciju u kojoj se nalazi ta fabrika.

"Jednom našem kolegi su jutros zaprijetili otkazom ukoliko se ne sklone kamioni sa teretne kapije. Radnici su ogorčeni i prijete mnogo većom radikalizacijom. Mi u sindikatu ne znamo koliko ćemo još biti u mogućnosti da smirujemo radnike", rekao je Vujović portalu RTNK.

Prema njegovim riječima, mobing koji su radnici trpjeli 10 godina, očigledno se nastavlja i dalje.

"Pozivamo i apelujemo na državu da ovu situaciju što prije riješe, jer ovo stanje kakvo je sad je neodrživo. I još jednom ponavljamo - turski Toščelik je izgubio povjerenje radnika i mi ga ne smatramo vlasnikom ove fabrike.

Neka svi znaju da radnici neće dozvoliti da oni dijele otkaze kako su zamislili. Poručujemo im da se opamete i da budu ozbiljni u ovim pregovorima sa EPCG, jer njima je u interesu da odu iz ovog grada i ove fabrike", zaključuje Vujović.