prošlo 293.028 vozila

Za nepunih mjesec dana od auto-puta prihodovali preko 1.100.000 eura

"Teško je predvidjeti kolika će zarada da bude, ali mi spremno dočekujemo sve korisnike auto-puta i pružamo im kvalitetnu uslugu sa što manje zadržavanja na našim naplatnim mjestima

13089 pregleda 37 komentar(a)
Foto: mediabiro.tv
Foto: mediabiro.tv

Od početka naplate putarine na auto-putu "Princeza Ksenija" pa do ponoći 15. avgusta, prošlo je 293.028 vozila, što čini prosjek od 11.000 vozila dnevno.

"Kada je riječ o ukupnoj mjesečnoj zaradi, ona iznosi 1.131.086 eura, što čini prosjek od 43.500 eura prihoda dnevno", kazao je za Media biro rukovodilac službe za naplatu putarine u Monteputu, Bojan Rondović.

Po pitanju strukture vozila koja su do sada prošla auto-putem, Rondović je istakao da 90 odsto čine putnička vozila koja svakodnevno cirkulišu kroz četiri naplatne rampe - Smokovac, Pelev Brijeg, Veruša i Mataševo.

ap PS
foto: mediabiro.tv

"Najfrekventniji su Smokovac i Mataševo. Najveći dio ulaza i izlaza odvija se na ta dva mjesta. Na Smokovcu imamo pet izlaza, odnosno četiri izlaza na Mataševu, dok na Veruši i Pelevom Brijegu je po jedan ulaz i izlaz", naveo je Rondović.

Iako je od početka naplate prošlo nepunih mjesec dana, u Monteputu su naglasili da nemaju prostor za nezadovoljstvo i da su za kratak period postigli odličan rezultat. Optimistično posmatraju budući period.

ap PS
foto: mediabiro.tv

"Teško je predvidjeti kolika će zarada da bude, ali mi spremno dočekujemo sve korisnike auto-puta i pružamo im kvalitetnu uslugu sa što manje zadržavanja na našim naplatnim mjestima. Sezona je u toku i nadamo još boljim rezultatima", zaključio je Rondović.