Dio radnika Željezare sjutra kreće u Podgoricu

"Iz Podgorice se nećemo vraćati dok ne dobijemo čvrste garancije da će ova situacija u Željezari biti riješena“, kazao je „Vijestima“ predsjednik Sindikata Željazere Tosčelik, Ivan Vujović.

13383 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Dijana Savović
Foto: Dijana Savović

Radnici nikšićke Željezare odlučili su da se podijele u dvije grupe od kojih će jedna ostati na krovu fabrike u Nikšiću, dok će druga grupa, njih 30-ak da se sjutra uputi u Podgoricu kako bi tražili prijem kod premijera Dritana Abazovića.

Ta odluka je donijeta na zboru, a sve u cilju kako su kazali "Vijestima" da odbrane svoju koru hljeba.

„Na zboru radnika donijeli smo odluku da nas tridesetak ide za Podgoricu i traži sastanak i prijem kod premijera Dritana Abazovića, dok će ostali ostati na krovu. Iz Podgorice se nećemo vraćati dok ne dobijemo čvrste garancije da će ova situacija u Željezari biti riješena“, kazao je „Vijestima“ predsjednik Sindikata Željazere Tosčelik, Ivan Vujović.

Radnici, koji su vjerovali da je nikšićki biznismen Miodrag Davidović njihov novi poslodavac, optužili su ga za prevaru.

“Što se nas tiče, Davidović je završio igru sa Željezarom i sa radnicima. Dosta se igrao – evo dva i po mjeseca. Siti smo njegovih obećanja. Davidović je dest puta tvrdio da će da preuzme fabriku 1.septembra, da će da ostavi sve radnike i da nastavi proizvodnju ali smo došli do te situacije da pred 1. septembar on odustane. Je li to slučajno ili namjerno to će vrijeme pokazati, ali radnici su ogorčeni, razočarani, iscrpljeni i siti praznih priča“, poručio je radnik Ljubiša Đikanović.

Bonus video: