Ibrahimović: Vlada poslala zahtjev za bespovratna sredstva EK kako bi pomogli nastavak izgradnje auto-puta

Dodao da se zalaže za formiranje široke, snažne vlade, koja bi bila spremna da odgovori na ključne izazove sa kojima se suočava Crna Gora

14033 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministar kapitalnih investicija i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović saopštio je da je Vlada Crne Gore danas poslala zahtjev Evropskoj komisiji kako bi pomogla pri nastavku izgradnje autoputa Bar - Boljare.

Ibrahimović je kazao da su zahtjevan bespovratna sredstva za finansiranje glavnih projekata za nastavljanje izgradnje, dodajući da očekuju pozitivan ishod.

On je dodao da se zalaže za formiranje široke, snažne vlade, koja bi bila spremna da odgovori na ključne izazove sa kojima se suočava Crna Gora.

"Ja stoga vidim vladu gdje ima mjesta za sve, i za potpisnike Memorandum o saradnji, Demokrate i sve one koji žele evropske i evroatlantske integracije Crne Gore", kazao je Ibrahimović za RTCG.

On je pozvao sve partijske lidere da pobjegnu od svoje sujete i naprave široku vladu koja će moći da se formira što prije.

"Pored ekonomske situacije, važan je i evropski put i samo treba da pobijedimo neke nesuglasice nekih lidera. Mi moramo da imamo jaku tehničku vladu, neko joj daje šest, neko četri mjeseca, ali hajde da pravimo vladu koja će da ostane do 2024.godine, koja će da miri Crnu Goru, zaokruži izborno zakonodavstvo i da izgradi insitucije. Pa na tim izborima 2024. godine ko bude najbolji, srećno bilo", naveo je Ibrahimović.

Bonus video: