DPS Pljevlja: Lekić i ljudi oko njega hoće da prikriju svoje neznanje, nerad i javašluk

Navode da se drugima ugalj prodaje za oko nešto više od dvadesetak eura, dok za Pljevljake on poskupljuje na preko osamdeset eura

6417 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista u Pljevljima poručio je da nije prošlo mnogo vremena od kada je nekada stabilna kompanija Rudnik uglja Pljevlja, postala "preduzeće koje grca u problemima". Time su se, kako kažu, njihova predviđanja ispostavila tačnim.

"Posljednjih mjeseci svjedoci smo politikantskog i diletantskog ponašanja rukovodstva Rudnika uglja, ali i drugih kompanija u termo-energetskom sektoru", kazali su u saopštenju.

Navode da se drugima ugalj prodaje za oko nešto više od dvadesetak eura, dok za Pljevljake on poskupljuje na preko osamdeset eura.

Dodaju da se uz ugalj "građanima sipa prašina kao i beskorisni otpad koji završi na ulicama Pljevalja". Kako kažu, nije teško izračunati "da je to preko 500 tona prašine bačeno građanima u oči" i na takav način bi da iz rukovdstva Rudnika uglja "zamagle javašluk", ali i da "sakriju tešku finansijsku situaciju zbog koje radnicima ne mogu isplatiti bruto plate".

"Evidentno je da bacanjem prašine u oči građanima, ovog puta i bukvalno direktor Milan Lekić i družina oko njega hoće da prikriju svoje neznanje, nerad i javašluk", poručili su iz pljevaljske lokalne vlasti.

Zaključuju da ih ne bi začudilo da "gospodi direktorima iz Rudnika uglja izgovor bude sušna godina pa lavanda nije rodila a rakijski kazan progorio".

Bonus video: