Abazović i Čavušoglu razgovarali o problemu nikšićke Željezare

Ministar vanjskih poslova Turske je, kako se navodi, prenio žaljenje zbog cjelokupne nastale situacije sa kompanijom "Toščelik", kvalifikujući je kao kompetentnog i ozbiljnog investitora, ocjenjujući da je sve ono što se desilo moglo biti izbjegnuto

8490 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom na marginama Samita Otvoreni Balkan u Beogradu.

Abazović je tokom razgovora istakao da u Crnoj Gori posluje veliki broj turskih kompanija, "što na pravi način u ekonomskom smislu oslikava prijateljske i savezničke političke odnose dvije države".

Kako je saopšteno iz Kabineta premijera, Abazović je upoznao sagovornika sa situacijom u vezi sa kompanijom "Toščelik", kako bi se našlo zajedničko rješenje za radnike nikšićke Željezare, a iskazao je interesovanje da se turski zvaničnici na najvišem nivou založe za rješavanje problema.

"Premijer je upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima u borbi protiv korupcije, ocjenjujući da nažalost, situacija svaki put iznova pokazuje da iza svakog tvrdog političkog nacionalizma stoji korupcija", piše u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu Dritana Abazovića.

foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Čavušoglu je naglasio da se Turska zalaže za siguran, bezbjedan i povezan region, i da stoga pruža punu podršku inicijativi "Otvoreni Balkan".

Čavušoglu je, kako se navodi, prenio žaljenje zbog cjelokupne nastale situacije sa kompanijom "Toščelik", kvalifikujući je kao kompetentnog i ozbiljnog investitora, ocjenjujući da je sve ono što se desilo moglo biti izbjegnuto.

On smatra i da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i privredne saradnje dvije zemlje.

foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Na otvaranju Samita inicijative "Otvoreni Balkan", danas će se, pored domaćina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Albanije Edija Rame i predsjednika Vlade RSM Dimitra Kovačevskog, javnosti će se obratiti i premijer Crne Gore dDritan Abazović, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Mevlut Čavušoglu, ministar spoljnih poslova Turske i Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

Bonus video: