Abazović: Čekaju nas teška jesen i zima, moramo razmišljati dugoročno

Predsjednik Vlade je danas razgovarao o "velikim i ozbiljnim energetskim projektima" sa konzorcijumom koji predvodi američka kompanija UGTRenewables, koji čine i južnokorejanski Hyundai i Hanwha, japanski HitachiEnergy, kao i poznate američke kompanije TeslaEnergy, NextTracker and ShoalsTechnology

9078 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da nas čekaju nas teška jesen i zima, ali da moramo razmišljati dugoročno.

Abazović je poručio da moramo graditi zemlju koja će biti energetski efikasna i to moramo uraditi što prije.

foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade je danas razgovarao o "velikim i ozbiljnim energetskim projektima" sa konzorcijumom koji predvodi američka kompanija UGTRenewables, koji čine i južnokorejanski Hyundai i Hanwha, japanski HitachiEnergy, kao i poznate američke kompanije TeslaEnergy, NextTracker and ShoalsTechnology.

foto: Vlada Crne Gore

"Moramo da idemo ka stvaranju energetskog balansa u Crnoj Gori. Cilj je da iskoristimo pogodnosti i omogućimo da EPCG krene u izgradnju energetskih objekata, to jest proizvodnje električne energije korišćenjem velikog solarnog potencijala naše države", naveo je Abazović na svom Telegram kanalu.

Bonus video: