Piperović: Pijesak deponovan na zakonit način

"Bemaks je prestao da eksploatiše šljunak , kada su dobili odluku o neeksploatisanju od 2020. godine. Do tada kada su eksploatisali radili su to shodno ugovorima uz bankarsku garanciju"

16270 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pravni zastupnik kompanije Bemaks, advokat Zoran Piperović, kazao je da materijal iza KIPS-a nije šljunak, a najmanje je šljunak iz Morače.

"U pitanju je pijesak iz Haj-Nehaja i Sađavice (kamenolom) kod Danilovgrada. On je tu deponovan na zakonit način povodom poslova koje je Bemaks obavio. Prije nego što se nešto ustvrdi treba provjeriti sve. Ako se sumnja u ono što ja kažem postoje inženjeri koji će da utvrde koji je materijal deponovan iza KIPS-a, da li onaj za koji ja tvrdim da je deponovan ili je šljunak. Ako se i desi da je šljunak, a neće se desiti, neka utvrde da li je šljunak iz Morače", rekao je Piperović "Vijestima".

On je reagovao na danas iznijete tvrdnje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića koji je kazao da se iza kompanije KIPS nalazi stovarište materijala kompanije Bemaks, te da se tamo mogu pronaći korita mnogih crnogorskih rijeka.

Na istoj sjednici ministar bez portfelja Zoran Miljanič je kazao, između ostalog, da je krajnji trenutak da sadašnja Vlada treba da uđe u obračun sa mafijom koja eksploatiše šljunak.

Piperović je kazao da je tačno da treba hapsiti mafija.

"Ali mnogo prilika ima da se hapsi pa se ne hapsi. Traži se mafija onamo gdje je nema, traži se mafija kod najuspješnijih. Ja im želim mnogo uspjeha i da makar jednom pogode", rekao je Piperović.

On je naglasio da se ne radi o šljunku i narušavanju ekostistema u snabdijevanja Bolje sestre.

"Bemaks je prestao da eksploatiše šljunak , kada su dobili odluku o neeksploatisanju od 2020. godine. Do tada kada su eksploatisali radili su to shodno ugovorima uz bankarsku garanciju. Materijal iza KIPS-a nije šljunak već pijesak sa dva navedena lokaliteta. Kada se prijeti hapšenjem mafije to se ne radi deklarativno. Sve što Miljanić ima protiv Bemaksa treba da preda nadležnim državnim institucija i da onda one utvrde ako je za hapšenje, da se hapsi, ako nije da se kaže ne istrčavajte sa proizvoljnim ocjenama, ne hapsite na neviđeno", zaključio je Piperović.

Bonus video: