REAGOVANJE

Šćekić: Milatoviću, dok mi dokumentovano iznosimo činjenice, vi se isključivo bavite jeftinim populizmom

"Odgovorite građanima šta ste uradili kao ministri da obezbijedite nove prihode u budžetu, od kojih bi nadomjestili nedostajućih 200 miliona eura koje ste uskratili zdravstvenom sistemu ukidanjem doprinosa za zdravstvo"

11678 pregleda 49 komentar(a)
Šćekić, Foto: Ministarstvo zdravlja
Šćekić, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da je od bivšeg ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića očekivao da će "pokušati da se odbrani od optužbi" koje mu je uputio, kao i bivšem ministru finansija i socijalog staranja Milojku Spajiću.

Ščekić u reagovanju navodi da se Milatovićev odgovor "sveo na jeftino palanačko rekla-kazala".

"Moje saopštenje sadrži vrlo ozbiljne optužbe na rad Vas i 42. Vlade Crne Gore, za stvari koje su od vitalnog značaja za građane Crne Gore, a to je, između ostalog, i ugroženost funkcionisanja zdravstvenog sistema Crne Gore. Odgovorite građanima šta ste uradili kao ministri da obezbijedite nove prihode u budžetu, od kojih bi nadomjestili nedostajućih 200 miliona eura koje ste uskratili zdravstvenom sistemu ukidanjem doprinosa za zdravstvo", naveo je Šćekić

Kao bivši predsjednik Opštine Berana, Šćekić je kazao da mora odgovoriti na "nepovezane i neozbiljne tvrdnje" Milatovića.

"Put Jelovica Berane je pušten u funkciju od 2015. godine i za njegovo održavanje je zadužen AD Crnagoraput, a ne Opština Berane. Pretpostavljam da ste htjeli da me optužite da zbog mene nije završen put Jelovica-Jezerine-Kolašin, čiju izgradnju finansira Država Crna Gora, što samo potvrđuje da kao ministar niste naučili šta su nadležnosti Vlade, a šta lokalne samouprave. Kao ministar, za godinu i po trajanja Vaše Vlade niste učinili ništa da se taj putni pravac završi, a očigledno da niste ni znali da je izgradnja u toku i u kojoj je fazi. Izgradnju hidrocentrala duž tog regionalnog magistralnog puta je, inače, odobrila tadašnja Vlada Mila Đukanovića, a ne Opština Berane. Što se tiče razvoja putne mreže, Vaša Vlada će ostati zapamćena jedino po "ekpertskom" sporazumu, zbog kojeg će sada Država Crna Gora da isplati četiri miliona eura kompaniji "Universal Monte" po osnovu obaveze predviđene raskidom Sporazuma o izgradnji, funkcionisanju i transferu puta Meljine – Petijevići, kojim će se vjerujem, detaljno pozabaviti Tužilaštvo".

Šćekić je u reagovanju naveo i da vjeruje da će Tužilaštvo u narednom periodu ispitati i kako je lanac šverca cigareta, "koji kontrolišu lica povezana sa DPS-om" nesmetano funkcionisao tokom rada 42. Vlade.

"Ono što su građani vidjeli jeste da se taj šverc tokom 43. Vlade zaustavio, što je odmah rezultovalo i rekordnom naplatom akciza na duvanske proizvode", naveo je Šćekić.

Dodao je i da to koliko je DPS bio srećan tokom trajanja 43. Vlade, je rezultiralo izglasavanjem nepovjerenja Vladi "i to odmah nakon serije hapšenja, potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, pripreme Zakona o nelegalno stečenoj imovini koji direktno ciljaju na DPS".

"Gospodine Milatoviću, mi i dalje od Vas nestrpljivo očekujemo konkretne odgovore na sve ove itekako ozbiljne teme, koje tangiraju naš sistem i naše građane, iako znamo da ih nemate. Jer dok mi dokumentovano iznosimo činjenice i podatke, Vi se isključivo bavite jeftinim i veoma štetnim populizmom zasnovanim na lažnim obećanjima", zaključio je Šćekić.

Ovim tekstom Vijesti završavaju polemiku između gospode Dragoslava Šćekića i Jakova Milatovića