Budi odgovoran: Devet prijava, nijesu izrečene novčane kazne

Najveći broj prijava se i ove sedmice odnosio na neizdavanje fiskalnih računa

2057 pregleda 5 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Budi odgovoran, Foto: Screenshot

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano devet prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava se i ove sedmice odnosio na neizdavanje fiskalnih računa.

Kako je navedeno, račune ne izdaju šlep službe u Budvi, Adjur Company iz Danilovgrada, Max plus u Podgorici, prodavnica Top Dom u Ulcinju i kozmetički salon u Baru. Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri.

U proceduri je i prijava da Vila Feri u Kotoru radi na crno, ne prijavljuje smještaj, ne izdaje fiskalne račune i blokira pristup javnom parkingu.

Građani su se žalili na nelegalnu naplatu parkinga, konzumiranje duvanskih proizvoda u lokalu Piazza u Nikšiću, kao i korišćenje službenih vozila u privatne svrhe.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Bonus video: