Očekuju odluku u roku od 30 dana

Bivši radnici KAP-a koji su napustili kompaniju u drugoj polovini 2013. godine, njih 414, potražuju 5,45 miliona eura za otpremnine u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, koji nikad nije primijenjen
57 pregleda 3 komentar(a)
KAP kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
KAP kombinat aluminijuma, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.10.2017. 17:22h

Presuda Osnovnog suda u sporu nastalom po tužbi grupe 305 bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP) u stečaju, koji su tužili državu zbog neisplaćene otpremnine, biće donijeta u zakonskom roku od 30 dana.

Parnica, koju je vodila sudija Milena Brajović, okončana je juče.

Sudski postupak za 80 bivših radnika KAP-a po istom osnovu okončan je prošle sedmice i u naredne tri sedmice očekuje se i za njih presuda.

Bivši radnici KAP-a koji su napustili kompaniju u drugoj polovini 2013. godine, njih 414, potražuju 5,45 miliona eura za otpremnine u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, koji nikad nije primijenjen.

Predstavnik bivših radnika Nikola Raković kazao je juče “Vijestima” da će se u petak ponovo okupiti ispred zgrade Vlade u znak protesta što izvršna vlast nije realizovala navedeni Zakon i isplatila im otpremnine.

Okupljanja su od 1. septembra nastavljena, svakog petka, nakon jednomjesečne ljetnje pauze.

Raković je ranije kazao da radnici očekuju presudu u njihovu korist, budući da su im prava bila zagarantovana donošenjem leks specijalisa u Skupštini, a novac za otpremninu opredijeljen budžetom.

Raković je podsjetio da im je premijer Duško Marković prvo kazao da će novac biti isplaćen krajem februara ove godine, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Bonus video: