Lončar: Dok je Đurišić bio direktor MA, u bordu bili sve sami "profesionalci"

Članovi Odbora direktora Montenegro erlajnsa svojevremeno bili Ranko Krivokapić, Ivan Brajović, Predrag Nenezić...

10650 pregleda 12 komentar(a)
Lončar, Foto: TV Vijesti
Lončar, Foto: TV Vijesti

Draško Lončar, koji je u mandatu Vlade Zdravka Krivokapića bio u Ministarstvu kapitalnih investicija, osvrnuo se na izjavu savjetnika premijera za vazdušni saobraćaj i bivšeg direktora Montenegro erlajnsa, Zorana Đurišića, koji je kazao da je zatečen imenovanjem novog odbora direktora državne avio-kompanije "To Montenegro".

Đurišić je, u razgovoru za "Vijesti", kazao da većinu od tri člana u bordu čine osobe imenovane po partijsko-prijateljskom principu, a ne dokazani stručnjaci kako je predlagao.

Lončar je, ironično, ukazao da su, dok je Đurišić bio na čelu Montenegro erlajnsa, u Odboru direktora te kompanije sjedjeli "sve sami profesionalci" iz oblasti avijacije.

Na Tviteru je podijelio fotografiju nevladine organizacije MANS, na kojoj su pobrojani bivši članovi borda Montenegro erlajnsa, u periodu 2002-2016.

Na fotografiji su, osim Đurišića i: Daliborka Pejović, Jusuf Kalamperović, Ivan Brajović, Rifat Rastoder, Duško Lalićević, Andrijana Vukotić, Ivo Đoković, Almir Rebronja...

Članovi borda MA, podsjeća Lončar, bili su i: Džavid Šabović, Ranko Krivokapić, Šaleta Đurović, Predrag Nenezić, Predrag Marković, Branislav Golubović, Miodrag Ivanović, Živko Andrijašević, Tufik Bojadžić, Izet Bralić, Miodrag Koljević, Milan Avramović, Nusret Ećo i Milovan Milić.

Bonus video: