Nakon gašenja Montengro Works-a 325 hiljada eura vraćeno u budžet

"To su štetočine jedne koje treba bre čovječe sankcionisati na svaki mogući način", rekao je potpredsjednik Vlade Vladimir Joković

8671 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Državna sekretarka u Ministarstvu finansija Mila Kasalica kazala je na današnjoj sjednici Vlade da je nakon sprovedene likvidacije preduzeća „Montenegro Works" 325 hiljada eura vraćeno u državni budžet.

Osnivački kapital preduzeća je bio 490 hiljada, što znači da je potrošeno 165 hiljada eura.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vladimir Joković kazao je da je izvršni dirketor tog predueća (Filip Radulović) imao veću platu od premijera.

"Preduzeće je formirano da se potroše neke pare. Da ima pravo godinu da prima lični dohodak i to je odredio sebi otpremninu od 30.000 eura. Svakom ministru je izglasano nepovjerenje i predsjednik Vlade nema nikakvu otpremninu i svi možemo sjutra da idemo na Biro za zapošljavanje, a on ima godinu dana i ima 30.000 eura što je odradio tri-četiri mjeseca. I onda se poslije, umjesto da odgovora neko ko je to dozvolio tako, na sve medije se reklamira - pristupio partiji koja ga je zaposlila, koja mu je to dala i to je sad vijest za građane Crne Gore. To su štetočine jedne koje treba bre čovječe sankcionisati na svaki mogući način", rekao je Joković.

Kasalica je zatim objasnila da pošto je bio skraćeni postupak dobrovoljne likvidacije preduzeća, izvršni direktor, direktor finansija i dva zaposlena su imali pravo samo na dva mjeseca otpremnine.

"Dobrovoljna likvidacija je statusna promjena i samim tim nije se isplatila otpremnina koja je definisana Ugovorom o radu", rekla je Kasalica.

Bonus video: