MKI: Razmatra se potencijalni model rješavanja pitanja duga za avion "Čarli"

"Kako su predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija istakli, ugovorne obaveze se moraju poštovati i da će u komunikaciji sa ministarstvo finansija sagledati situaciju i nakon analize stanja pripremiti informaciju za Vladu Crne Gore"

2425 pregleda 0 komentar(a)
Avion "Čarli", Foto: Luka Zekovic
Avion "Čarli", Foto: Luka Zekovic

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) saopštilo je danas da se razmatra potencijalni model rješavanja pitanja duga za avion Embraer 190-200 LR.

"Predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija sastali su se sa predstavnicima Vlade Brazila kako bi u direktnoj komunikaciji razgovarali o rješavanju pitanja preostalog duga za avion Embraer 190-200 LR (regitarskih oznaka 40-AOC, imena Čarli)", ističe se u saopštenju MKI na čijem čelu je Ervin Ibrahimović.

Oni su dodali da je namjera obje strane da se razmotre potencijalni modeli rješavanja ovog pitanja kako bi se na najbolji način zaštitili interese dvije vlade.

"Složili su se da nije dobro niti u interesu dvije države da se ovo pitanje dalje odlaže. Kako su predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija istakli, ugovorne obaveze se moraju poštovati i da će u komunikaciji sa ministarstvo finansija sagledati situaciju i nakon analize stanja pripremiti informaciju za Vladu Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: