Ibrahimović: Sprovodimo reforme u cilju dostizanja evropskih standarda u saobraćajnoj infrastrukturi

Predstavljene su aktivnosti koje Sekretarijat Transportne zajednice zajedno sa Crnom Gorom, kao i sa ostalim zemljama potpisnicama Ugovora o transportnoj zajednici, sprovode u cilju ispunjenja ugovornih obaveza

2414 pregleda 9 komentar(a)
Zakonjšek i Ibrahimović, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Zakonjšek i Ibrahimović, Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Crna Gora mora da ispuni još nekoliko važnih obaveza kako bi bio zadovoljen jedan od stubova uspostavljenih osnivanjem transportne zajednice i privremeno zatvorena pregovaračka poglavlja koja se odnose na saobraćaj, saopštio je potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

On je primio u posjetu direktora Sekretarijata Transportne zajednice, Mateja Zakonjšeka.

Iz Vlade su podsjetili da Crna Gora od juna predsjedava Transportnom zajednicom.

"U tom smislu predstavljene su aktivnosti koje Sekretarijat TZ zajedno sa Crnom Gorom, kao i sa ostalim zemljama potpisnicama Ugovora o transportnoj zajednici, sprovode u cilju ispunjenja ugovornih obaveza“, saopštili su iz Vlade.

Ibrahimović je naglasio značaj sprovođenja reformskih mjera, sa ciljem dostizanja nivoa spremnosti Crne Gore da usaglasi svoju saobraćajnu politiku i dostigne standard u saobraćajnoj infrastrukturi koji imaju zemlje članice Evropske unije (EU).

On je kazao da Crna Gora i Sekretarijat transportne zajednice dobro sarađuju i očekuje da, bez obzira na trenutnu političku situaciju u državi, svi nadležni organi nastave da posvećeno ispunjavaju obaveze uspostavljene potpisivanjem Ugovora o transportnoj zajednici.

“Crna Gora je napredovala u procesu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa EU Aquis, međutim pred nama je još nekoliko važnih obaveza koje moramo ispuniti kako bismo zadovoljili jedan od stubova uspostavljenih osnivanjem transportne zajednice i privremeno zatvorimo pregovaračka poglavlja koja se odnose na saobraćaj“, istakao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora posvećeno radi na realizaciji kako velikih infrastrukturnih projekata, tako i na drugim projektima predviđenim reformskim mjerama.

Iz Vlade je saopšteno da je Ibrahimović informisao Zakonjšeka o statusu pregovora Crne Gore sa EU za nastavak gradnje auto-puta Bar-Boljare i zatražio podršku Sekretarijata Transportne zajednice.

Tema sastanka je, kako se navodi, bila je priprema Ibrahimovića za kopredsjedavanje Ministarskim savjetom Transportne zajednice, koji će biti održan u novembru u Briselu.

Bonus video: