Abazović u Vašington poveo 10 saradnika

Prema Vladinoj platformi na konferenciju “Sloboda medija” uz premijera pošli skoro svi članovi kabineta

32484 pregleda 95 komentar(a)
Sa gala večere u Vašingtonu, Foto: Vlada Crne Gore
Sa gala večere u Vašingtonu, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović koji je predvodio Vladinu delegaciju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) na konferenciju “Sloboda medija”, u organizaciji Transatlantske liderske mreže (TLN) u Vašingtonu, poveo je 10 saradnika.

To piše u Vladinoj platformi za učešće Abazovića na ovom događaju od 17. do 19. septembra. Platforma je usvojena na posljednjoj sjednici Vlade prošle sedmice.

Osim Abazovića u Vašington su otputovali savjetnik premijera za vanjsku politiku Đorde Radulović, premijerova šefica kabineta Ana Rašović, savjetnik za pravna pitanja Ivo Šoć, zamjenik generalnog sekretara Vlade Ilir Harasani, savjetnica za protokol Jelena Glomazić, saradnica u kabinetu Anđelija Otović, savjetnica premijera i rukovoditeljka Službe za odnose s javnošću Jovana Bojović, savjetnik za medije Miloš Perišić, savjetnik za digitalne medije Radivoje Koprivica i zvanični kamerman u Službi za odnose s javnošću Vlade Petar Prlja.

Iz premijerovog rukovodećeg tima na ovaj put jedino nije otišao savjetnik za unutrašnju politiku i politički sistem Sergej Sekulović.

U platformi se, između ostalog, navodi da će Abazović tokom posjete SAD povodom učešća na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku, boraviti i u Vašingtonu i tom prilikom učestvovati na godišnjoj ceremoniji dodjele nagrada “Sloboda medija” i gala večeri koja se održala 17. septembra u Nacionalnom pres klubu. Najavljeno je da će na dvodnevnoj konferenciji “Sloboda medija” Abazović dati uvodno izlaganje, te da će biti jedan od glavnih govornika na događaju koji se održao sinoć u zgradi Kapitol u Vašingtonu.

”Vijesti” čekaju odgovor iz kabineta premijera na pitanje koliko je koštao ovaj put, kojim novcem je plaćen i zašto je bilo potrebno da delegaciju čini, pored premijera, 10 ljudi.

Prilikom zvanične posjete krajem juna Beogradu Vladinu delegaciju je tada činila i sekretarka Vijeća za nacionalnu bezbjednost Jelena Maraš. “Vijestima” tada iz Abazovićevog kabineta nisu odgovorili po kom osnovu je sekretarka Vijeća članica delegacije i da li je planirano da ona u tom svojstvu ima posebne sastanke s predstavnicima srodnih institucija u Srbiji. Listu je samo nezvanično rečeno da je “izrazila želju da bude dio delegacije”.

Vlada je na posljednjoj sjednici usvojila i platformu za učešće delegacije Crne Gore na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija koja se održava od 18. do 25. septembra koju će, osim Abazovića i ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića, činiti još 12 osoba.

Bonus video: