Radulović: Zakonito radim u ACG

Radulovićeva punomoćnica Svetlana Lompar tražila je odlaganje rasprave kako bi se upoznala sa spisima predmeta, što je prihvatila sutkinja Biljana Krgović, pa je naredno ročište zakazano za 20. oktobar

7041 pregleda 10 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Petar Radulović saopštio je na jučerašnjem ročištu u Osnovnom sudu da je sam proces njegovog izbora na poziciju zamjenika izvršnog direktora u Aerodromima u potpunosti zakonit, te da će se potruditi i doprinijeti da sud stekne pravi utisak o motivaciji vođenja postupka i o neosnovanosti podnešene tužbe.

Tužbu protiv Aerodroma podnijela je bivša savjetnica izvršnog direktora ACG Biljana Knežević, koja smatra da je Radulović nezakonito izabran na pomenuto radno mjesto.

Radulović je u nastavku ročišta, na kojem se pojavio u ulozi umješača, naveo da on i njegova porodica trpe nepotrebnu i neosnovanu medijsku hajku, zarad lične samopromocije pokušavajući da kroz politički angažman njegovog oca (poslanika Branka Radulovića), Knežević dođe do svojih ciljeva, te zato želi da učestvuje u svojstvu umješača jer smatra da ima neposredno pravni i lični interes.

Radulovićeva punomoćnica Svetlana Lompar tražila je odlaganje rasprave kako bi se upoznala sa spisima predmeta, što je prihvatila sutkinja Biljana Krgović, pa je naredno ročište zakazano za 20. oktobar.

Knežević se protivila odlaganju i naglasila je da se to traži kao i do sada kako bi se dobilo na vremenu, a da je sve moglo biti riješeno da je postojao razgovor između svih advokata koji zastupaju ACG, budući da je, advokatica ACG nakon što je zahtijevala učešće umješača (Radulovića), bilo sasvim logično da preda kompletnu dokumentaciju tj.sudske spise.

Lompar je naglasila da se oni prvi put pojavljuju u postupku.

Knežević osporava radno iskustvo Radulovića koje je bilo neophodno da bude izabran na funkciju. Ona tvrdi da Radulovićev radni angažman u kompaniji "WIR Metaloprerada" na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta u Crnoj Gori nije evidentiran u radnoj knjižici, te da samim time nije zadovoljio uslove konkursa.

Ranije je iz te kompanije dostavljen dopis u kojem se navodi da je Radulović bio zaposlen od 1. marta 2014. do kraja 2017. godine, da bi se nakon toga pokazalo u izjašnjenju Zavoda za zapošljavanje da se Radulović u periodu od 28. avgusta 2014. do 19. marta 2015. godine vodio kao nezaposlena osoba.

On je na trenutnu poziciju došao sistematizacijom kojom je napravljeno novo radno mjesto zamjenika izvršnog direktora kompanije.

Knežević je tužbu protiv ACG pokrenula u julu prošle godine.

Bonus video: