Hotelska grupa "Falkensteiner" planira da se povuče iz Crne Gore

"Banka OTP grupacije od koje je Falkensteiner zakupio hotel je tražila zakupninu od 1,5 do dva miliona eura što Falkensteiner nije mogao da ispoštuje smatrajući da je to premnogo. Uz to prethodne dvije godine krize su loše poslovali", kazao je izvor Vijesti

51010 pregleda 40 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Austrijska hotelska grupa "Falkensteiner" koja je zakupac nekadašnjeg hotela "Queen of Montenegro" u Bečićima planira da se povuče sa tržišta Crne Gore, saznaju Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti menadžment je već obavijestio radnike da od 1. novembra više neće raditi.

"Banka OTP grupacije od koje je Falkensteiner zakupio hotel je tražila zakupninu od 1,5 do dva miliona eura što Falkensteiner nije mogao da ispoštuje smatrajući da je to premnogo. Uz to prethodne dvije godine krize su loše poslovali", kazao je izvor Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, banka traži novog zakupca ako ne uspije da proda hotel.

Ova hotelska grupa preuzela je hotel od mađarske OTP grupacije u čijem je vlasništvu u Crnoj Gori Crnogorska komercijalna banka (CKB).

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović je kazao da ovaj posao nema nikakve veze sa Vladom jer je "Falkensteiner" zakupac a vlasnik OTP banka koja će vjerovatno tražiti nove modele poslovanja.

Bonus video: