Vladan Drašković novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore

"Drašković je prethodno obavljao funkciju pomoćnika direktora za komercijalne poslove ACG i od avgusta je bio vršilac dužnosti izvršnog direktora, dok karijeru u avijaciji gradi u posljednjih deceniju"

20363 pregleda 9 komentar(a)
Drašković, Foto: Aerodromi Crne Gore
Drašković, Foto: Aerodromi Crne Gore

Vladan Drašković je novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, saopšteno je danas iz te kompanije.

U saopštenju se dodaje da je to, nakon javnog konkursa i sprovedenih intervjua, odlučio Odbor direktora kompanije.

"Drašković je prethodno obavljao funkciju pomoćnika direktora za komercijalne poslove ACG i od avgusta je bio vršilac dužnosti izvršnog direktora, dok karijeru u avijaciji gradi u posljednjih deceniju. U njegovoj biografiji se izdvaja međunarodno iskustvo u avijaciji i korporativnom upravljanju koje je sticao u LSG Lufthansa Service Holding AG od 2013. godine", ističe se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Iz te kompanije su dodali da je Drašković učestvovao u puštanju u rad jedinica za zemaljsko opsluživanje (ground service, in-flight logistics, airline catering) na aerodromima Moskva Domodedovo i Čeljabinsk u Rusiji.

"Osim toga, vodio je projekte gradnje novih jedinica na aerodromima Soči (Rusija) i Riga (Letonija), i sa pozicije generalnog direktora upravljao jedinicama iz kategorije 150+ zaposlenih na aerodromima Krasnojarsk u Rusiji - od 2015. do 2017. godine i Lagos u Nigeriji od 2017. do 2022. godine. Govori engleski i ruski jezik", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: