Konjević: Državi treba "Sveti Stefan", otvoriti dijalog sa investitorom

"Zlonamjernim pristupom prema investitorima država može da izgubi, osim investicione reputacije, i ogromna finansijska sredstva", istakao je Konjević

9795 pregleda 35 komentar(a)
Konjević, Foto: Gov.me
Konjević, Foto: Gov.me

Državi treba grad hotel "Sveti Stefan", ozbiljan investitor i stabilna investiciona reputacija - sve ostalo je na štetu građana, Crne Gore i njenog ugleda kao turističke i biznis destinacije, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane u tehničkom mandatu Raško Konjević.

"Vijesti" su jutros objavile da je Međunarodni arbitražni sud u Londonu odbio zahtjev države Crne Gore da se otvori grad hotel "Sveti Stefan" i Vila "Miločer". U oktobru počinje glavna rasprava pred arbitražom u Londonu vezano za odštetni zahtjev od 100 miliona eura.

Konjević je pozvao ministra ekonomskog razvoja i turizma u tehničkom mandatu Gorana Đurovića da, u cilju zaštite interesa države, otvori dijalog sa investitorom i da nađu zajedničko rješenje.

"Kao što sam upozoravao na jednoj od sjednica Vlade, zlonamjernim pristupom prema investitorima država može da izgubi, osim investicione reputacije, i ogromna finansijska sredstva. Usljed već dvogodišnje opstrukcije u radu hotela Sveti Stefan, neodgovornim pristupom u nastavku postupka državi prijeti enorman odštetni zahtjev", naveo je Konjević na Tviteru.

Bonus video: