Laličić: Milatović grobar crnogorske ekonomije, građanima vezana omča oko vrata

"Ukoliko građani budu na kraju međunarodnog sudskog postupka, dužni zbog grešaka Krivokapićevih vajnih eksperata, da plaćaju ogromnu novčanu odštetu, zahtijevaćemo pravnu odgovornost počinilaca ekonomskog zločina prema našoj državi", kazala je poslanica DPS-a

14060 pregleda 73 komentar(a)
Laličić, Foto: Boris Pejović
Laličić, Foto: Boris Pejović

Odluka Međunarodnog arbitražnog suda u Londonu, da odbije zahtjev države Crne Gore da se otvori hotel Sveti Stefan i Vila Miločer, iznenadila je samo one izmanipulisane "jeftinim, karikaturalnim populizmom" bivšeg ministra ekonomskog razvoja i turizma Jakova Milatovića, kazala je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Jovanka Laličić.

Ocijenila je da je Milatović, kojeg je nazvala grobarom crnogorske ekonomije, zajedno sa "svojim nadređenim" Milojkom Spajićem, revanšizmom prema DPS-u i uglednim investitorima koji su došli u Crnu Goru prije 2020. godine, izvršio "svojevrsnu destrukciju" ekonomskog sistema Crne Gore.

"Tako je građanima vezana omča oko vrata, u vidu eventualnog plaćanja odštete od čak 100 miliona eura! Podsjetimo, da ukoliko država izgubi arbitražni postupak sa 'Amanom', koji počinje u oktobru, šteta za državni budžet, osim novčane odštete, biće i to što je hotel već dvije godine zatvoren. Na sve to treba dodati i pričinjenu lošu reputaciju po imidž države kod potencijalnih investitora", saopštila je Laličić.

Kazala je i da je Kraljičina plaža, usljed "namjernih opstrukcija, koju je forsirala Krivokapićeva vlada", pretvorena je u "ruglo i vašarište".

"Na najljepši dio naše obale, umjesto da se dočekaju turisti sa emitivnih turističkih destinacija, ove sezone kuvao se pasulj, pravio roštilj i širio tepih. Samo neodgovorna i nedobronamjerna vlast, mogla je ovako da uništi biser crnogorske obale i proizvede moguće katastrofalne efekte po državni budžet", dodala je poslanica DPS-a.

Kazala je da će ta stranka tražiti pravnu odgovornost "počinilaca ekonomskog zločina" prema državi, ako građani budu morali plaćati odštetu.

"Milatovićev amaterizam, sirovi populizam, ali i loša namjera po pitanju nacionalnih interesa, što se ogleda upravo kroz bezobziran odnos prema najuspješnijim razvojnim projektima iz oblasti turizma koje je Crna Gora imala, imaće ogromne posljedice na budućnost naše države. Ukoliko građani budu na kraju međunarodnog sudskog postupka, dužni zbog grešaka Krivokapićevih vajnih eksperata, da plaćaju ogromnu novčanu odštetu, zahtijevaćemo pravnu odgovornost počinilaca ekonomskog zločina prema našoj državi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: