TE Pljevlja zbog kvara isključena sa mreže

U jedinoj crnogorskoj termoelektrani očekuju da će danas i sjutra otkloniti kvar i da će kotlovi biti ponovo potpaljeni sjutra veče

10421 pregleda 6 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Zbog kvara na kotlovskom postrojenju Termoelektrana Pljevlja sinoć je oko 21.30 isključena sa mreže.

U jedinoj crnogorskoj termoelektrani očekuju da će danas i sjutra otkloniti kvar i da će kotlovi biti ponovo potpaljeni sjutra veče.

"TE 'Pljevlja' prekinula je, sinoć (25.09.2022), proizvodnju zbog curenja na ekranskoj cijevi u kotlovskom postrojenju. Radi se o uobičajenom kvaru na čijoj sanaciji se intenzivno radi, pa se očekuje da će TE 'Pljevlja' ponovo biti priključena na mrežu u srijedu u ranim jutarnjim časovima", saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin nedavno je kazao Vijestima da Termoelektrana Pljevlja godišnje proizvede struje u vrijednosti od milijardu eura.

“Koliko Termoelktrana znači za elektroenergetski sistem Crne Gore pokazuje podatak da od sedam gigavat sati električne energije koliko se trenutno ukupno dnevno proizvede u Crnoj Gori, Termoelektrana Pljevlja proizvede pet gigavat časova”, kazao je nedavno u intervjuu "Vijestima" Rovčanin.

Bonus video: