Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma: Adriatic properties nije dobio prvu rundu, Arbitražni sud će tek da se odredi

"Posljednja procesna odluka Međunarodnog suda u Londonu tiče se odbijanja privremene mjere kojom je država, uz argument zaštite javnog interesa Crne Gore, tražila da se hoteli otvore ove sezone"

3367 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma saopštilo je da nije tačno da je kompanija "Adriatic properties“ u arbitražnom postupku koji se vodi u Londonu „dobila prvu rundu“, i da "neotvaranje hotela nije kršenje ugovora" i da su „plaže hotelske, do okončanja arbitraže“.

"Nasuprot medijskim informacijama, arbitražni sud u Londonu tek treba da se odredi o svemu, a posebno suštini spora- da li je kompanija „Adriatic properties" prekršila ugovorne obaveze time što dvije godine drži hotele Sveti Stefan i Miločer zatvorenim. To pitanje i dalje je neriješeno. Posljednja procesna odluka Međunarodnog suda u Londonu tiče se odbijanja privremene mjere kojom je država, uz argument zaštite javnog interesa Crne Gore, tražila da se hoteli otvore ove sezone. Smatramo da takav zahtjev države govori u prilog tome da ne stoje optužbe o „tjeranju investitora“,već naprotiv, stvaranju uslova da uprkos sporu zakupac nesmetano radi”, navodi se u reagovanju.

Imajući u vidu , kako dodaju, da je shodno pravilima arbitraže sva dokumentacija koja se koristi u postupku povjerljivog karaktera, označena stepenom tajnosti, Vlada Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma neće dalje zalaziti u detalje uz ocjenu da medijske spekulacije koje iniciraju drugi učesnici u postupku, uprkos namjeri- neće ostvariti željeni efekat.

Bonus video: