u oblasti saobraćaja i energetike

Američka kompanija Bechtel: Želimo da gradimo u Crnoj Gori

“Naše ambicije su da sa pouzdanim partnerima krenemo u intenzivniji infrasturkturni razvoj”, kazao je Abazović.

4587 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Američka kompanija Bechtel je, prema riječima njenih predstavnika, zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorom na planu infrastrukturnog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja i energetike.

Premijer Dritan Abazović sastao se danas u Njujorku sa predsjednikom za regionalne i korporativne poslove Bectel Global Corporation, Stjuartom Džonsom i menadžerom za kapitalne razvojne projekte Bechtel Infrastructure, Endrjuom Patersonom koje je upoznao sa planovima u oblasti ulaganja u razvojne projekte posebno u oblasti infrastrukture i energetike.

“Naše ambicije su da sa pouzdanim partnerima krenemo u intenzivniji infrasturkturni razvoj”, kazao je Abazović.

Predstavnici kompanije Bechtel su, kako je saopšteno iz Abazovićevog Kabineta, informisali premijera o projektima koje realizuju u regionu i izrazili interesovanje za saradnju sa Crnom Gorom na planu infrastrukturnog razvoja, posebno u oblastima saobraćaja i energetike.

“Želimo da sarađujemo sa Crnom Gorom na obostrano zadovoljstvo i u interesu daljeg razvoja vaše zemlje” kazali su iz Bechtela-a.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o nastavku izgradnje auto-puta i ocijenjeno da ovaj projekat za Crnu Goru nije samo put već ekonomski koridor, te da što prije treba pristupiti nastavku realizacije preostalih dionica.

Nastavak razgovora zakazan je za oktobar u Podgorici kada će se predstavnici Vlade sastati sa predstavnicima kompanije Bechtel kako bi detaljnije razmotrili modele potencijalne saradnje.