Novi rad karikaturiste "Vijesti": Đukanović spašava Žugića od SDT

Žugić je bio predmet provjera Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) 2018. godine povodom prijave o zloupotrebama novca za udruženja penzionera i naplaćivanja članarina u periodu od 2004. do 2010. godine kada je bio direktor Fonda PIO

12356 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Dušan Gađanski
Foto: Dušan Gađanski

Karikaturista "Vijesti" Dušan Duca Gađanski osvrnuo se u najnovijem radu na to što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio predlog predsjednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović da za guvernera Centralne banke Crne Gore (CBCG) bude imenovan Radoje Žugić.

Karikatura
foto: Dušan Gađanski

Žugić je bio predmet provjera Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) 2018. godine povodom prijave o zloupotrebama novca za udruženja penzionera i naplaćivanja članarina u periodu od 2004. do 2010. godine kada je bio direktor Fonda PIO.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) neće glasati da Žugić dobije novi mandat guvernera CBCG zbog uloga koju je imao prilikom dodjele 44 miliona eura državnog novca Prvoj banci u vlasništvu familije Đukanovića, nestanku državne garancije od 50 miliona dolara za kredit iz Abu Dabi fonda, zatvaranja kredita depozitima u Atlas banci, mobinga nad bivšom viceguvernerkom Irenom Radović, lažni doktorat, nepotizma.

Bonus video: