NVO Ekvivalent počela projekat "Sporije do cilja" i sprovodi projekat "Turistička ponuda Crne Gore kroz 3D štampu"

Poručili su da projekat "Sporije do cilja" za opšti cilj ima doprinos većem stepenu saobraćajne kulture mladih vozača o pravilnom ponašanju u saobraćaju, radi ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju

937 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NVO Ekvivalent
Foto: NVO Ekvivalent

Nevladina organizacija (NVO) "Ekvivalent" saopštila je da je u partnerstvu sa NVO "Sjeverna Zemlja" iz Berana započela sa realizacijom projekta "Sporije do cilja!", zahvaljući finansijskoj podršci Minarstva kapitalnih investicija (MKI).

"Projekat za opšti cilj ima doprinos većem stepenu saobraćajne kulture mladih vozača o pravilnom ponašanju u saobraćaju, radi ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Projekat obuhvata sledeće aktivnosti: Organizovanje četiri edukativne radionice na temu pravilnog i savjesnog ponašanja vozača u saobraćaju, izradu priručnika na temu sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, akciju dijeljenja promotivnog materijala na prometnim saobraćajnim raskrsnicama u Podgorici i Beranama i medijsku kampanju", navodi se u saopštenu "Ekvivalenta".

Iz te NVO su dodali da zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, sprovode projekat "Turistička ponuda Crne Gore kroz 3D štampu".

Turistička ponuda Crne Gore kroz 3D štampu
foto: NVO Ekvivalent

"Projekat ima za cilj unapređenje pristupačnosti turističke ponude za lica sa invaliditetom, ali i njihovog svakodnevnog funkcionisanja. Realizacijom planiranih aktivnosti ovog projekta, koje će obuhvatiti štampu turističkih atrakcija u 3D formatu, biće omogućena njihova dostupnost osobama i turistima sa oštećenjem vida i samim tim kreirana inovativna turistička ponuda Crne Gore. Ovaj projekat ne podrazumijeva samo strane turiste sa invaliditetom, već i domicilno stanovništvo koje ima oštećenje vida", piše u saopštenju.

Bonus video: