BS: Nedopustivo da se kapitalni projekti na sjeveru izbrišu rebalansom

Smatraju da nije korektno da su već drugu godinu uzastopno zaustavljeni razvojni projekti u Rožajama, Plavu, Bijelom Polju, Gusinju i Petnjici, "kao i u drugim opštinama u kojima žive manjinski narodi"

6787 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Iz Bošnjačke stranke saopštili su da je za tu partiju nedopustiv čin brisanje važnih kapitalnih projekata na sjeveru države kroz rebalans budžeta.

To je, kako su kazali, razlog zašto su njihovi poslanici u parlamentu bili uzdržani prilikom glasanja.

"Mi u Bošnjačkoj stranci nismo i ne možemo biti zadovoljni predlogom izmjena i dopuna Zakona o budžetu i to iz prostog razloga što će se svi negativni efekti populističke politike koju je vodila 42. Vlada Crne Gore – svaliti na sjever Crne Gore", navodi se u njihovom saopštenju.

Povezani članci

29. Septembar 2022.

Skupština usvojila predlog rebalansa budžeta

Smatraju da nije korektno da su već drugu godinu uzastopno zaustavljeni razvojni projekti u Rožajama, Plavu, Bijelom Polju, Gusinju i Petnjici, "kao i u drugim opštinama u kojima žive manjinski narodi".

Povezani članci

22. Septembar 2022.

Većina partija ćuti o predlogu rebalansa budžeta

"Prilikom usvajanja budžeta za 2022. godinu smo upozoravali da tako loše koncipiran budžet neće biti održiv i da će izazvati brojne probleme, naročito u dijelu održivosti isplata penzija i ostalih davanja, što se i potvrdilo u praksi", saopštili su oni.

Ranije je “Vijestima” iz BS rečeno da je rebalans budžeta potreban, te da će za njega glasati.

”Podržaćemo ga jer je to odgovoran odnos prema svim finansijskim obavezama koje nas čekaju”, naveli su ranije iz BS-a.

Bonus video: