Abazović: IT sektor velika razvojna šansa Crne Gore

“Moramo podržati ljude koji imaju kreativnost, koji pokušavaju svoje znanje usmjeriti ne samo na razvoj Crne Gore, nego i na prepoznavanje Crne Gore“, rekao je Abazović

7877 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

IT sektor može da bude velika razvojna šansa Crne Gore, ocijenio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je večeras u Podgorici otvorio manisfestaciju „Dani nauke i inovacija”, koju je organizovalo Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da su ljudi najveći resurs svake zemlje, a naučno-istraživački rad i inovacije najbolji način da se njihov resurs iskoristi.

“Samo jedna inovacija da uspije Crna Gora može postati globalno poznata destinacija“, kazao je Abazović.

On je rekao da je uvjeren da je među ljudima koji su inovatori u Crnoj Gori mnogo onih koji će se proslaviti u narednom periodu.

„Istina je da tome možda nismo posvetili dovoljno pažnje. Istina je da finansijski zanemarujemo nešto što je vezano ili za kulturu, ili za naučno istraživački rad”, naveo je Abazović.

On smatra da se u budućnosti mora raditi suprotno.

“Moramo podržati ljude koji imaju kreativnost, koji pokušavaju svoje znanje usmjeriti ne samo na razvoj Crne Gore, nego i na prepoznavanje Crne Gore“, rekao je Abazović.

foto: Vlada Crne Gore

On je kazao da je siguran da će „Dani nauke i inovacija“ biti dobra osnova da istraživači razmijene svoja mišljenja i da će biti inspiracija drugima koji posjete karavan u nekom od crnogorskih gradova, za nove ideje i inovacije u njihovim poslovima, da bi svi zajedno uradili dobre stvari za Crnu Goru.

„Mislim da je ovo put da se okupljamo oko znanja, da nas zbližavaju nove ideje, da stvaramo novu vrijednost i da učinimo Crnu Goru prepoznatom i u ovim sektorima”, dodao je Abazović.

Prema njegovim riječima, IT sektor može da bude velika razvojna šansa Crne Gore.

“Učinili smo jedan napor da dovedemo digitalne nomade u Crnu Goru. Nismo naravno u koraku sa nekim drugim zemljama, ali Crna Gora je bogom dana za to”, rekao je premijer.

Abazović je poručio da je svako ko želi da dođe da razvija svoje ideje u Crnoj Gori više nego dobrodošao.

“Od toga ćemo svi imati koristi, učiće se naši ljudi, a u tim ljudima ćemo vjerovatno imati novu inspiraciju za naše ideje i naš razvoj“, istakao je Abazović.

Bonus video: