Spajić: Progurali rebalans ne za ljekove, već u susret izborima

"Raspisuju se tenderi za nabavku svega što je prethodnih mjeseci 'falilo' jer je to nekom politički odgovaralo. Jer je nekome politički profit kritikovanje Evrope sad."

12164 pregleda 42 komentar(a)
Milojko Spajić, Foto: Pokret Evropa sad
Milojko Spajić, Foto: Pokret Evropa sad

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je da su ovih dana raspisani tenderi za nabavku "svega što je prethodnih mjeseci falilo" i da je nekome "politički odgovaralo da kritikuje" taj pokret.

On je naveo da su govorili da, "nema para", da je "budžet prazan, zbog toga ne možemo da raspišemo tendere", da "zbog toga trpe onkološki pacijenti", da "ne možemo da platimo obaveze koje se tiču snabdijevanja ljekovima", kao i da će "biti dovedena u pitanje i redovna isplata zarada u zdravstvu".

"Međutim, odjednom se situacija drastično mijenja. Raspisuju se tenderi za nabavku svega što je prethodnih mjeseci 'falilo' jer je to nekom politički odgovaralo. Jer je nekome politički profit kritikovanje Evrope sad. Sad se odjednom raspisuju tenderi, i gle čuda - već iduće sedmice će sve biti OK", naveo je Spajić u saopštenju.

Dodaje i da tu ne bi bilo ništa čudno ako se izuzme jedna 'mala' stvar - da rebalans budžeta nije objavljen u Službenom listu, odnosno da još nije na snazi.

"To, dragi naši građani, znači da para ima. Da je para bilo sve vrijeme, da su svi tenderi mogli biti raspisani odavno, da su svi ljekovi mogli odavno biti u apotekama, umjesto u magacinima nabavljača...Da ne govorimo o tome da su novac za te stvari mogli da preusmjeravaju sa drugih pozicija, ako je već falilo... Ali, to politikantima nije odgovaralo. Odgovaralo im je da proguraju rebalans budžeta, ali za potpuno druge stvari, ne za ljekove. Za šta im je novac potreban, u susret izborima - zaključak se sam nameće", naveo je Spajić u saopštenju.

Bonus video: