Abazović: Crnoj Gori treba novi guverner Centralne banke

Predsjednik države Milo Đukanović je parlamentu uputio 26. septembra predlog da Žugića ponovo izaberu za guvernera. Iz DF-a i SNP-a su ranije najavili da neće podržati taj predlog i da je Žugić po njihovoj ocjeni kanditat za istrage SDT-a, a ovaj predlog nema podršku ni Ujedinjene CG

26514 pregleda 43 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Premijer Dritan Abazović kazao je na današnjem presu da je Crnoj Gori potreban novi guverner Centralne banke (CBCG).

"Sadašnji guverner Radoje Žugić u kontinuitetu je radio taj posao.Treba da idemo u iznalaženju drugih rješenja", kazao je Abazović.

Na pitanje "Vijesti" kako će se poslanici pokreta URA odrediti prema predlogu predsjednika države Mila Đukanovića da Žugić bude ponovo izabran za novog guvernera i da li smatra, kao Demokratski front i SNP, da je Žugić više kandidat za istrage Specijalnog državnog tužilaštva, nego za guvernera, Abazović je kazao da konkretno sa partijskim kolegama o tome nije razgovarao i da ima određene sumnje kada je u pitanju rad CBCG u prethodnom periodu.

"CBCG vjerovatno krije mnoge tajne vezane za prethodni period, ali mogu sa mjesta premijera da kažem da je naš bankovni sistem izuzetno stabilan i da je u rekordnom odnosu i kada su u pitanju depoziti... S obzirom da je kriza ne želim ni na koji način sa ovog mjesta da bacim sjenku na trenutno stanje. Šta se dešavalo u prethodnom periodu i sam imam određeno zebnje i sumnje. Mislim da je dobro da imamo osvježenja u svim institucija", rekao je premijer i dodao da to nije protiv nikog personalno usmjereno.

Predsjednik države Milo Đukanović je parlamentu uputio 26. septembra predlog da Žugića ponovo izaberu za guvernera.

Bonus video: