Abazović: "ToMontenegru" potreban kadar koji će najbolje odgovoriti izazovima

Država želi razvijati svoju avio-kompaniju, kako bi Crna Gora preko nje bila povezana sa svijetom i izvan ljetnje turističke sezone, kazao je predsjednik Vlade

11806 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Nacionalnoj avio-kompaniji "ToMontenegro" potrebno je kadrovsko poboljšanje u vidu profesionalaca i eksperata koji bi na najbolji mogući način odgovorili izazovima, kazao je premijer Dritan Abazović na sastanku sa novim članovima Odbora direktora te kompanije.

Pored predsjednika borda, Pavla Ljesara, sastanku su prisustvovali i članovi Orhan Hodžić, Suad Đelović i Vukadin Stojanović.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, čestitao novom Odboru direktora stupanje na dužnost i iskazao zadovoljstvo zbog njegovog konstituisanja.

"Razgovarajući o stanju u kompaniji, problemima i njenom značaju, premijer Abazović je naveo da država želi razvijati svoju avio-kompaniju kako bi Crna Gora preko nje bila povezana sa svijetom i izvan ljetnje turističke sezone. On je ukazao potrebu kadrovskog poboljšanja avio-kompanije u vidu profesionalaca i eksperata koji bi na najbolji mogući način odgovorili izazovima".

"Govoreći o globalnoj krizi koja je pogodila sve sfere društva i privrede, pa i avio-saobraćaj, predsjednik Vlade je naglasio da poteškoće na međunarodnom tržištu neće obeshrabriti u radu, ukazujući da je globalna situacija uslovila povećanje ukupnih cijena, naročito naftnih derivata, zbog čega je potrebno pronaći model za prevazilaženje problema koji iz toga proističu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: