na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada

Usvojen budžet Glavnog grada od preko 106 miliona eura

Iz Pg Biroa su podsjetili da prihodi za prvih šest mjeseci 2022. godine iznose 59,5 miliona eura, što je kako navode 35 odsto više u odnosu na prethodnu godinu

5444 pregleda 5 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Budžet Glavnog grada od preko 106 miliona eura usvojen je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

Iz Pg Biroa je saopšteno da je danas održana XXXVII sjednica Skupštine Glavnog grada, a da su odbornici razmatrali 28 tačaka koje su činile dnevni red.

"Na dnevnom redu našla se i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Glavnog grada Podgorica za 2022. godinu, a u skladu sa njom usvojen je do sada najveći budžet Glavnog grada, od preko 106 miliona eura, što je od istorijskog značaja za razvoj Podgorice", navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da prihodi za prvih šest mjeseci 2022. godine iznose 59,5 miliona eura, što je kako navode 35 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, "dok su izdvajanja za kapitalni budžet 26,6 miliona eura, što je 61,7 odsto više u odnosu na 2021 godinu".

"Usvajanje budžeta u ovom iznosu još jedna je potvrda sjajnih finansijskih rezultata Glavnog grada, čime su stvorene pretpostavke za dalji još intenzivniji razvoj Podgorice", saopštili su iz Pg Biroa.

Dodaju i da su usvojene odluke o ustupanju zemljišta na korišćenje bez naknade za potrebe FK Zabjelo, Odluka o davanju saglasnosti za stvaranje pretpostavki za izgradnju šetališta na Ljuboviću, Odluka o obrazovanju Organizacionog odbora za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane opštine Zeta, Lokalni akcioni plan za postizanje rodne ravnopravnosti, Lokalni plan za unapređenje socijalne inkluzije i druge.