Ministarstvo: Ovo su stovarišta i prodajna mjesta gdje se trenutno može kupiti pelet

Iz Ministarstva je saopšteno da je na snazi ograničenje izvoza peleta radi sprečavanja nestašice na domaćem trižištu i prisustvo određenih količina peleta u maloprodajnim objektima i prodajnim centrima proizvođača je znak da preduzete mjere daju rezultate

17868 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede povodom početka grejne sezone obavjestilo je zainteresovane građane i ustanove na kojim stovarištima i prodajnim mjestima mogu trenutno kupiti pelet.

Radi se o kompaniji Bekom Co, čije je stovarište na Smokovcu, gdje je trenutno dostupno oko 400 tona peleta, a njihov kontakt telefon je 069/333-048. Pelet je moguće kupiti u Mikromontu, čije je stovarište u Bijelom Polju (trenutno dostupno oko 140 tona), a kontakt telefon je 069/375-333.

Pelet se može kupiti u firmi Aleksić 3D doo – stovarište Andrijevica, gjde je trenutno dostupno oko 50 tona), a kontakt telefon je 068/526-972, kao i u kompaniji Pelengić Trade, čije je stovarište u Bijelom Polju, trenutno je dostupna količina iz dnevne proizvodnje, dok je kontakt telefon 068/806-013.

"Očekujemo dostupnost peleta i kod drugih proizvođača u kratkom roku. I u narednom periodu ćemo intenzivno pratiti promet peleta na domaćem tržištu i kontinuirano obavještavati građane o njegovoj dostupnosti", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva je saopšteno da je na snazi ograničenje izvoza peleta radi sprečavanja nestašice na domaćem trižištu i prisustvo određenih količina peleta u maloprodajnim objektima i prodajnim centrima proizvođača je znak da preduzete mjere daju rezultate.

Bonus video: