Brajović: Temeljno smo planirali autoput

“Projektnim zadatkom je predviđena obaveza da se projektuje petlja Smokovac”
20 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.09.2017. 14:39h

Povodom teksta pod naslovom “Zaboravili petlju i kilometar i po puta” koji je objavljen u jučerašnjem broju “Vijesti”, reagovao je bivši ministar saobraćaja Ivan Brajović:

“U potpunosti je netačan navod da Projektnim zadatkom investitora nije uvrštena petlja Smokovac. Upravo suprotno, u cilju obezbjeđenja funkcionalne cjeline autoputa, Projektnim zadatkom je predviđena obaveza da se projektuje petlja Smokovac sa svim pripadajućim elementima. Petlja Smokovac je mjesto ukrštanja dva autoputa, čija se izgradnja planira u budućnosti (Jadransko-jonski autoput, čiji se jedan krak upravo na tom mjestu preklapa sa autoputem Bar - Boljare dok drugi krak treba da ide prema Albaniji). Petlja Smokovac je predviđena kao priključak na autoput Bar-Boljare te bi bilo nezamislivo da Glavni grad tehničkom dokumentacijom koja je sastavni dio ugovorne dokumentacije, bude bez priključka na autoput.

Ne ulazeći u namjere autora teksta, želim na kraju da istaknem da sam u svojstvu ministra saobraćaja i pomorstva u svemu postupao u skladu sa ugovorom o projektovanju i izgradnji i u najboljem interesu investitora - Vlade Crne Gore.

Projekat autoputa Bar-Boljare planiran je temeljno, odgovorno i vodeći računa o svakom detalju”.

Bonus video: