Demokrate: Smjena Folića nezakonita i neljudska

"Za njegovu smjenu glasali su isključivo predstavnici 43. pale i propale Vlade Crne Gore", navode iz Demokrata

6029 pregleda 36 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Smjena Gorana Folića sa funkcije izvršnog direktora Zavod za zapošljavanje (ZZZCG) nastavak je "najprimitivnijeg revanšizma" prema Demokratama od strane "pale i propale 43. Vlade", saopšteno je iz te partije.

"Dok se najistaknutiji funkcioneri Vlade i državni zvaničnici čašćavaju u predizbornom folkloru međusobnim optužbama za kriminal, šverc, špijunažu, prostituciju, ne jenjava niti prestaje revanšizam prema svima koji imaju veze sa Demokratama. Iako se javno predizborno pljuju, svoje kadrove zajednički čuvaju, a Demokrate svakodnevno šikaniraju i eliminišu", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je smjena Folića "nezakonita i neljudska".

"Gospodin Folić, koji je jednoglasno izabran na javnom konkursu od strane predstavnika različitih institucija i kome je mandat isticao polovinom 2026. godine, smijenjen je tajno danas po nalogu Dritana Abazovića tijesnom većinom dok se nalazio na službenom putu i za njegovu smjenu glasali su isključivo predstavnici 43. pale i propale Vlade Crne Gore, ali ne i predstavnici drugih institucija koje imaju svoje predstavnike u Odboru direktora Zavoda za zapošljavanje", ističu iz Demokrata.

Navode da je Folić "čovjek iz naroda" koji je funkciju obavljao časno i pošteno, u korist naroda, a da je njegovo mjesto postavljen "kontroverzni funkcioner bivšeg režima" Gzim Hajdinaga.

"Bivši predsjednik opštine Ulcinj koji se često u javnosti dovodio u tijesnu vezu sa kriminalnim podzemljem. Za vrijeme obavljanja funkcije predsjednika Opštine, prema podacima do kojih s vrlo lako može doći, Hajdinaga je sklapao određene ugovore i poslovne dilove sa Naserom Keljmendijem, poznatim balkanskim narko bosom. Podsjećamo da je okviru policijske akcije 'Palma', policija podigla krivičnu prijavu protiv Gzima Hajdinage, bivšeg predsjednika Opštine Ulcinje kao i navedenog Nasera Keljmendija, pod sumnjom da je Hajdinaga zloupotrebom svog službenog položaja, pribavio korist investitorima, u periodu od 01. oktobra 2008. do kraja 2010. godine", ističu iz Demokrata.

Iz te partije su kazali kako vjeruju da nema boljeg podsticaja građanima od "ovakvog postupanja 43. URA-SNP-DPS Vlade" da masovno izađu na birališta 23. oktobra.

"Zato idemo ljudi da pobijedimo revanšizam, primitivizam, kriminal, političke prevarante i mešetare, jer svaki dan njihove vlasti je ogromna šteta i opasnost po našu zajedničku budućnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: