Spajić: Izvještaj EK potvrdio izuzetne rezultate programa Evropa sad

"Rekli su dosta o nama, a o nama je ipak najbolje rekao najnoviji Izvještaj Evropske komisije. Svijetla tačka Izvještaja je crnogorska ekonomija", dodaje u saopštenju

5688 pregleda 37 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Predsjednik Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić saopštio je da je izvještaj Evropske komisije potvrdio izuzetne rezultate programa Evropa sad.

Izvještaj je, kako navodi, najbolji odgovor svima koji mjesecima, zbog političkih poena, kritikuju Evropu sad.

"Onima koji državi predviđaju bankrot. Onima koji su govorili da je zdravstveni sistem pred kolapsom. Onima koji su tvrdili da neće biti novca za plate i penzije..", istakao je Spajić.

"Rekli su nam da smo došli iz provincije, strpavši u kofer snove o uništenju Crne Gore... Rekli su dosta o nama, a o nama je ipak najbolje rekao najnoviji Izvještaj Evropske komisije. Svijetla tačka Izvještaja je crnogorska ekonomija", dodaje u saopštenju.

Dodaje i da je to ona ekonomija koja raste "zahvaljujući programu Evropa sad".

"Izvještaj EK navodi: snažan oporavak ekonomije u 2021. i prvoj polovini 2022.; dobra ocjena za ekonomske kriterijume; program Evropa sad usvojen kako bi podržao oporavak nakon pandemije i obezbijedio fiskalne stimulativne mjere koje ublažavaju teret za domaćinstva; bilježi se oporavak koji je doveo do rasta prihoda i veoma velikog poboljšanja bilansa budžeta", naveo je Spajić.

"I tako, eto ti Izvještaj, ludo jedna... I zato, nećemo više, riječi bi sve pokvarile...", zaključuje Spajić.

Bonus video: