NTO CG predstavila raznoliku turističku ponudu na sajmu u Tirani

Tokom sajma je iskazano interesovanje brojnih posjetilaca koji su na crnogorskom štandu imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom

13159 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NTOCG
Foto: NTOCG

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Albanije, učestvovala na sajmu “Tourism & Travel Show Albania”, koji se održao od 14. do 15. oktobra tekuće godine, u Kongresnoj palati u Tirani.

Tokom sajma je iskazano interesovanje brojnih posjetilaca koji su na crnogorskom štandu imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom. Ovaj događaj je bio i prilika da se prisutni upoznaju sa ponudom za aktivan odmor u prirodi, povoljnim aranžmanima, kao i prirodnim i kulturnim znamenitostima naše države.

NTOCG promo
foto: NTOCG

“Crna Gora ima predivnih mjesta koja vrijedi posjetiti. Turistima iz Albanije je to već dobro poznata destinacija, a Ulcinj je jedan od omiljenih gradova, a posebno iz razloga jer mnogi govore albanski. Ne zaostaju ni Budva, Kotor, a tokom zimske sezone i Kolašin. Mislim da je odlično što ste uzeli učešče na ovom sajmu i da ćete napraviti značajne kontakte i privući turiste”, poručila je Anisa Hukaj koordinatorka Instituta za Obrazovanje, nasljeđe i turizam u Albaniji, koja je ovom prilikom posjetila crnogorski štand.

NTOCG promo
foto: NTOCG

Na sajmu su učestvovali vodeći akteri turističkog sektora Albanije, među kojima je i Ministarstvo turizma i životne sredine, Nacionalna turistička agencija Albanije, Internacionalni aerodrom u Tirani, kao i veliki broj turističkih agencija, što predstavlja odličnu priliku za uspostavljanje kontakata.

Tokom sajma, organizovan je i poseban događaj B2BALKAN Platform na kojem je NTO CG takođe uzela učešće. Događaj je organizovan u partnerstvu sa New Deal Europe, organizacijom koja je snažno posvećena unapređenju turizma na Balkanu i jugoistočnoj Evropi, Cilj ovog događaja je uvezivanje sa turoperatorima koji su zainteresovani za Balkan, odnosno za zemlje u našem regionu. Najveći broj turoperatora je iz zemalja njemačkog govornog područja (Njemačka, Švajcarska, Austrija), zatim iz UK, a biće prisutni i turoperatori iz SAD-a, Belgije, Italije i Grčke.

NTOCG promo
foto: NTOCG

“Željeli bi da proširimo biznis na Hrvatsku i Crnu Goru, da pokažemo vašu prelijepu državu našim turistima. Danas smo čuli pregršt zanimljivih informacija o Crnoj Gori, vidjeli zanimljive pakete i raznovrsnu ponudu, koja sigurno može privući veliki broj turista”, istakao je Nabil Kobein ispred turističke agencije KIT-Reisen iz Njemačke.

Prilikom razgovora sa predstavnikom NTO CG Šon Tagart, komercijalni direktor Evropske turističke asocijacije je pohvalio rad na unapređenju destinacijskog imidža Crne Gore.

NTOCG promo
foto: NTOCG

“Ljudi danas traže nova iskustva, autentičnost, traže nešto različito, a Crna Gora to nudi i to na odličan način, ali trebate prave kontakte i znati koji turistički proizvod žele turoperatori, a vjerujem da na tome radite dobro i da je ovo jedna od prilika da to i ostvarite”, kazao je Šon Tagart.

NTOCG promo
foto: NTOCG

Imajući u vidu činjenicu da su albanski turisti cjelogodišnji gosti, tržište Albanije je značajno emitivno tržište za Crnu Goru i NTO CG će u narednom periodu nastaviti sa brojnim promotivnim aktivnostima kada je u pitanju ovo tržište.