Knežević: Nećemo glasati za Žugića, iako smo u korektnim odnosima

Guverner CBCG se bira većinom od broja prisustnih poslanika u Skupštini. DPS sa srodnim partijama ima 40 poslanika pa bi i sa tim brojem mogli izabrati Žugića ukoliko sjednici ne bi prisustvovala dva poslanika iz takozvane većine od 30. avgusta

13799 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da poslanici te partije kao i cijelog DF-a neće glasati da se za guvernera Centralne banke izabere Radoje Žugić, iako ima korektne lične odnose sa njim.

Žugića je za treći mandat predložio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čija je to nadležnost po sadašnjem Zakonu o centralnoj banci.

"Mi ćemo stav o izboru Radoja Žugića zauzeti na nivou kluba Demokratskog fronta. Naš stav je jesan da svaki predlog koji dobijamo od predsjednika države, bez obzira što ja lično imam korektne odnose sa gospodinom Radojem Žugićem u građanskom smislu, nećemo podržati, posebno što je Đukanović osoba koja je u ovim trenutcima potpuno izašla iz svih ustavnih okvira i ovlašćenja i dodatno produbljuje krizu u kojoj se nalazimo ne imenujući Miodraga Lekića za mandatara zbog čega smo morali da predložimo zakon o predsjedniku", kazao je Knežević.

Guverner CBCG se bira većinom od broja prisustnih poslanika u Skupštini. DPS sa srodnim partijama ima 40 poslanika pa bi i sa tim brojem mogli izabrati Žugića ukoliko sjednici ne bi prisustvovala dva poslanika iz takozvane većine od 30. avgusta.

Bonus video: